Bedste Gulvvasker

Stor test af de bedste gulvvasker test i 2024

Kärcher Gulvvasker
Kärcher Gulvvasker

Bruges på flere overflader

iRobot Braava Jet M6
Braava jet m6
test
28 cm stegepande
Verdensklasse non-stick
Ovnfast op til 260°C
Kärcher EWM2
Kärcher Stangstøvsuger EWM 2

Den ledningsfri moppe

Hurtig guide til de bedste gulvvasker

Er du godt og grundigt træt af al den tid, du bruger på at vaske hjemmets gulve med moppe og gulvklud?

Så kan du effektivisere rengøringen ved at investere i en elektrisk gulvvasker. Maskinen minder rent designmæssigt en del om den håndholdte støvsuger, men er primært konstrueret til at vaske gulvet med rent vand takket være det integrerede 2-tankssystem, der filtrerer det beskidte vand fra det rene, mens de aftagelige børsteruller kører hen over gulvet.

Enkelte maskiner på dagens marked er multifunktionelle og kan både vaske og støvsuge gulvet. Vi præsenterer dig her for 5 af de bedste gulv vasker ud fra testparametre som funktion og tankvolumen.

Fem udvalgte af de bedste gulvvaskere på markedet i dag

1. Kärcher FC5 Plus – en af de allerbedste 2 i 1 gulvvaskere på dagens marked

Tyske Kärcher står bag nogle af de mest populære gulvvaskere på dagens marked, herunder FC5 Plus, der har flere søskendemodeller. FC5 Plus har bl.a. fået topkarakteren 4/5 hos det anerkendte Trusted Reviews og bliver rost for at være en yderst effektiv og robust maskine i den velkendte Kärcher-kvalitet.

Fordele:

 • ✅ Fungerer til alle gængse hårde gulve (træ, sten eller laminat)
 • ✅ Kan både støvsuge og vaske gulvet
 • ✅ Selvrensende mikrofiberruller

Ulemper:

 • ⛔ Lille tankvolumen for snavset vand
 • ⛔ Kan virke lidt tung at arbejde med under selve rengøringen

 

Udvalgte specifikationer:

 • 2 i 1 funktion – 2-tankssystem – Selvrensende mikrofiberruller – Areal pr. tank: 60 m² – Vægt på 4,6 kg – 460W – 7 meter lang ledning – Tankkapacitet rent vand – 400 ml – Tankkapacitet snavset vand – 200 ml

 

Hvad er fordelene ved denne gulvvasker?

Den gør også kun gulvet fugtigt og ikke sjaskvådt, hvorfor det tørrer på blot 2 minutter. Den unikke feature ved FC5 Plus er, at det er en 2 i 1 model, som leverer en pletfri gulvvask uden forudgående støvsugning – maskinen støvsuger selv de værste krummer, og mikrofiberrullerne er selvrensende, så de ikke skal vrides op i vand, som du kender det fra den traditionelle gulvklud og moppe. Du kan dog alt efter behov maskinvaske dem ved 60 °C eller helt udskifte dem. Når du køber en gulvvasker, skal du typisk være OBS på, hvilken type gulve den fungerer til. Kärcher FC5 Plus passer imidlertid til alle hårde gulve, herunder træ- og laminatgulve. De eneste reelle minusser ved Kärchers gulvvasker er vægten på 4,6 kg og den mindre tankvolumen på 200 ml; den mindre tank gør, at du skal tømme vandet noget oftere. Det er kritikpunkter, der i øvrigt også bliver fremhævet hos Trusted Reviews.

 

2. Kärcher EWM2 – perfekt til dig, der går efter en ledningsfri gulvvasker

Også tidligere kendt som FC3 – har en række forcer, som gør den til et attraktivt valg for mange. Den er både lettere og billigere end FC5 Plus, ligesom den er ledningsfri. Den har dog ikke 2 i 1-funktionen, men kan præcis som FC5 Plus anvendes til alle de gænge hårde gulve. Alt i alt får du en meget kraftfuld maskine, der samtidig er særdeles brugervenlig. Det er nogle af de ting, der især bliver fremhævet hos Trusted Reviews, der har bedømt den med karakteren 4,5/5. Nogle af de mindre kritikpunkter i anmeldelsen går på, at batteritiden godt kunne være bedre. Du kan forvente dig en driftstid på omkring 20 minutter. En tank rækker til rengøring af godt 60 m2.

Fordele:

 • ✅ Brugervenlig gulvvasker
 • ✅ Meget kraftfuld maskine
 • ✅ Ledningsfri model

Ulemper:

 • ⛔ Kortere batteritid

 

Udvalgte specifikationer:

 • 🆗 Gulvvasker med 2-tankssystem – Ledningsfri – Selvrensende mikrofiberruller – Areal pr. tank: 60 m² – Driftstid på ca. 20 minutter – Vægt på 2,4 kg – Tankkapacitet rent vand – 360 ml – Tankkapacitet snavset vand – 140 ml

3. iRobot Braava Jet M6 – premium robotgulvmoppe, du kan styre via app

 

iRobot Braava Jet M6 er en såkaldt robotgulvmoppe, som fungerer på samme måde som en robotstøvsuger. Eneste forskel er, at den fungerer med små ”pads”, der rengør gulvet. Ellers fungerer den både med zonekort for rengøring samt med en integreret dockingstation, som den vender tilbage til i forbindelse med opladning. Alle funktioner kan styres via Wi-Fi. Det er en robotgulvmoppe med en fantastisk ydeevne – det kendte testmagasin Tom’s Guide har bedømt iRobot Braava Jet M6 med topkarakteren 4,5/5. Her lyder konklusionen, at det er en af de mest velgennemtænkte robotenheder på dagens marked, som bl.a. vinder terræn i forhold til konkurrerende produkter via sin store zonepræcision, herunder no-go zones, og manøvredygtighed i forhold til forhindringer. Robotgulvmoppen ligger på et prisleje, hvor den er ca. dobbelt så dyr som de mere regulære gulvvaskere på listen.
[REXULTZ id=”1650″]

 

 • Fordele:

  • ✅ Kan styres via Wi-Fi
  • ✅ Navigerer nemt rundt om forhindringer
  • ✅ Præcis zonekort

  Ulemper:

  • ⛔ Dyr model

   

  Udvalgte specifikationer:

  • 🆗 Robotgulvmoppe 🆗 God til større områder 🆗 Vender selv tilbage til dockingstationen ved opladning 🆗 Kompatibel med stemmestyring 🆗 Præcisionsjetspray 🆗 Patenteret iAdapt 3.0 Navigation 🆗 Fås pt. i to farvenuancer

4. Nilfisk Combi Plus 2in1 – god til både våd og tør rengøring

Nilfisk Combi Plus 2in1 er en kombinationsmaskine, eftersom gulvvaskeren både kan støvsuge og vaske. Du kan i princippet bruge den som en separat støvsuger, men ifølge The Review Smith’s’ anmeldelse af produktet, vil du stadig få en noget bedre sugeevne med en traditionel støvsuger. Som gulvvasker med integreret støvsugning fungerer den imidlertid sublimt og snupper 4,5 ud af 5 mulige stjerner hos The Review Smith’s.

Dobbeltfunktionen vil særligt blive et hit hos kæledyrsejere, der ofte har problemer med at få gjort ordentligt rent efter dyr, der fælder. Du kan sågar rengøre både klinker og hårde gulve med Nilfisk Combi Plus.

Nilfisk-modellen kunne sagtens være et alternativ til Kärcher FS5 Plus, da den er lidt billigere og har samme funktion. Brugervenligheden og vægten taler dog hen imod at vælge Kärcher-modellen, som er vores personlige favorit. Ifølge The Review Smith’s kan det bl.a. være lidt omstændeligt at rense tanken med snavset vand på Nilfisk Combi Plus, mens Kärcher FS5 er ekstra brugervenlig i stort set alle sine funktioner.

 

Fordele:

 • ✅ Kan både vaske og støvsuge
 • ✅ Særligt god til hjem med kæledyr
 • ✅ Fungerer både til klinker og hårde gulve

Ulemper:

 • ⛔ Kan være lidt svært at rengøre tanken med snavset vand

 

Udvalgte specifikationer:

  • 🆗 2in1 gulvvasker med 2-tankssystem 🆗 God til hjem med kæledyr 🆗 Vægt på 5,1 kg 🆗 Areal pr. tank: 60 m² 🆗 Ledning på 7 meter 🆗 Beholdervolumen: 550 ml 🆗 450W

5. Bissell CrossWave Pet Pro – multifunktionel gulvvasker til såvel hårde gulve som tæpper

Bisell CrossWave Pet Pro er endnu et godt eksempel på de multifunktionelle gulvvaskere, der både kan vaske og støvsuge. Bissell-modellen har den ekstra fordel, at den både kan håndtere hårde gulve og tæpper. Den er også et særligt godt valg, hvis din hund eller kat fælder en del rundt om i boligen.

Støvsugerfunktionen kunne ifølge Rtings.com dog sagtens have været endnu mere veludviklet, særligt med tanke på dét at støvsuge møbler eller ryatæpper, indstille sugeevnen samt muligheden for at omdanne den til en håndholdt støvsuger.

Med det sagt er det imidlertid også en gulvvasker, der klarer sig over middel i alle standpunkter af Rtings.com’s test. Bisell CrossWave Pet Pro har den største beholdervolumen ud af de produkter, vi har valgt at inddrage på vores liste – 820 ml. Vægten på 4,9 kg ligger også i den bedre ende, og du vil derfor også have mere overskud til at bruge maskinen i længere tid ad gangen.

 

Fordele:

 • ✅ Fungerer både til hårde gulve og tæpper
 • ✅ Kan både vaske og støvsuge
 • ✅ God til kæledyrshår

Ulemper:

 • ⛔ Kan ikke omdannes til en håndholdt støvsuger
 • ⛔ Er ikke lige effektiv alle steder i hjemmet

 

Udvalgte specifikationer:

  • 🆗 2in1 gulvvasker med 2-tankssystem 🆗 Kan anvendes både til hårde gulve og tæpper 🆗 Med ledning 🆗 God til hjem med kæledyr 🆗 Vægt på 4,9 kg 🆗 Areal pr. tank: 60 m² 🆗 Tankkapacitet rent vand – 820 ml 🆗 Tankkapacitet snavset vand – 620 ml

 

Vigtige overvejelser ved køb af en gulvvasker

Funktion

Hvor avanceret skal din gulvvasker være? Du kan vælge de maskiner, der udelukkende fungerer som en gulvvasker – men også de modeller, der kan støvsuge samtidigt. Multifunktionen kan være særligt anvendelig, hvis du har kæledyr, der fælder, eller mindre børn, der ofte spilder krummer ned på gulvet. Du sparer derfor både tid og kræfter ved, at du kan bruge én og samme maskine.

Design

Her skal du særligt tænke på tre scenarier: Vil du have en gulvvasker med ledning, en ledningsfri model eller en gulvmopperobot? Det vil være meget individuelt, hvad du foretrækker. Har din gulvvasker en ledning, har du også altid power og kan komme hele vejen rundt – men er afhængig af adgangen til et stik, ligesom ledningen hurtigt kan sætte sig fast rundt om møbler og lignende. En ledningsfri gulvvasker giver dig masser af frihed i dit bevægelsesmønster – men ikke en ubegrænset driftstid. Du kan som eksempel arbejde i måske 20 minutter, inden du skal genoplade batteriet. Robotstøvsugeren giver den ultimative fleksibilitet – uden du skal løfte gulvvaskeren rundt til de forskellige rum, men den er også ofte dobbelt så dyr som de mere regulære gulvvaskere.

Tankvolumen

En større tankvolumen er naturligvis at foretrække, da du så slipper for at skulle tømme dem så ofte. Omvendt kan de så også blive tungere at flytte rundt under rengøringen. Så spørgsmålet er, hvad du foretrækker. Vi anbefaler, at du holder de forskellige parametre op mod hinanden – og ikke kun vurderer ud fra én enkelt ting. Hvad siger forbrugere og eksperter? Det giver rigtig god mening at lytte til, hvad såvel eksperter som forbrugere har at sige om de forskellige gulvvaskere. Det kan især være en nyttig hjælp til at vurdere de ting, du ikke kan læse ud fra specifikationerne. Rengør gulvvaskeren godt nok i dybden? Har den sværere ved at rengøre på bestemte flader? Er det nemt at rense de forskellige tanke? Er maskinen lydsvag ved brug?

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste gulvvasker?

Efter vores mening er Kärcher et af de bedste mærker inden for gulvvaskere. Vi anbefaler Kärcher FC5 – en 2 i 1 gulvvasker, der både kan støvsuge gulvet for de værste krummer og vaske det rent.

Hvad er bedst at vaske gulv i?

Det kommer helt an på gulvtypen og finishen. Mens oliebehandlede trægulve f.eks. kræver specialsæbe, kræver lakerede gulve oftest kun en fugtig klud og eventuelt universalrengøring. Så du skal vide, hvilken type gulv du har for at kunne vaske det på korrekt vis.

Hvad bør man vaske trægulv med?

Spørgsmålet er, om trægulvet er behandlet eller ubehandlet. Oliebehandlede trægulve vaskes gerne med specialsæbe, mens ubehandlede trægulve kan vaskes med sæbespåner. Lakerede trægulve kan derimod blot vaskes med universalrengøring. Det anbefales altid at følge producentens eksakte anvisninger.