Er du på jagt efter en lækker swimmingpool til din have, men er i tvivl om hvilken du skal vælge? Så er du landet på den helt rigtige side, for her giver vi dig fem gode bud på swimmingpools til haven.
En swimmingpool kan fås i mange forskellige materialer, størrelser og designs, og selvfølgelig også i mange forskellige prisklasser. Derfor handler det først og fremmest om at kortlægge hvad man har af forventninger til den swimmingpool, man skal have. Uanset hvilken swimmingpool du vælger, vil du med garanti kunne få stor glæde af den, men kvalitet og pris hænger ofte sammen. Det betyder, at du nok skal bruge lidt flere penge, hvis du ønsker en swimmingpool, som kan holde længe.

Fem bud på lækre swimmingpools til haven

Bestway Power Steel Pool 549x274x122cm

Lækker firkantet pool med en kapacitet på 14.812 liter. Denne pool er rummelig og i god kvalitet. Selve bassindugen er lavet i et kraftigt 3-lags tritech materiale, mens det er stålrør der giver stabiliteten i denne pool. Denne swimmingpool til haven er meget modstandsdygtig, og kan tåle megen brug. Alle stålrørene er overfladebehandlede og lette at samle uden værktøj.

Denne pool har en filterpumpe, som tilsluttes en almindelige 230 volt stikkontakt, så du er sikker på, at poolen bliver renset på bedste vis. Denne swimmingpool har en smart aftapningshane, som gør det nemt at tømme polen. På denne hane kan du montere haveslangen, så du kan lede vandet bort til der hvor du ønsker.

• Familievenlig pool
• Maksimal styrke og god holdbarhed
• Nem opsætning

Denne pool er et meget populært valg i mange familier, da den kan rumme flere personer og så er den solid og stærk i brug. Den innovative ramme er lavet så den er nem at samle og skille ad, og derfor kan nemt og hurtigt både opsætte og nedtage denne pool.

Swim & Fun Classic Pool grå Ø550x120cm stort badebassin til haven

Denne swimmingpool til haven er lavet i et smart mørkegråt design, og når man køber Swim & Fin Classic Pool får man en komplet klassisk fritstående pool, som hele familien kan have glæde af. Swimmingpoolen er lavet i varmegalvaniseret stål med en tyk liner, som er UV-behandlet for bedre at kunne tåle solens stråler. Der er gjort meget ud af at forstærke og stabilisere denne swimmingpool til haven, således, at den kan holde i flere år.

Denne pool er i den lidt dyrere ende af swimmingpools, men til gengæld får man også en solid og slidstærk pool, som kan favne hele familien på grund af dens størrelse.

• Lavet af varmegalvaniseret stål
• Slidstærk liner, som er UV-behandlet
• Forstærket og stabiliseret design
• Flot gråt design med havblå liner

Med denne swimmingpool kan man få mange sjove timer i haven til at gå. Der er rig mulighed for vandpjaskeri, svømning og afkøling på en varm sommerdag. Denne swimmingpool til haven er uden tvivl et hit på markedet og et godt valg, hvis man vil have en flot, stor og slidstørk swimmingpool til sin have.

SummerFun standard Ø350 cm x 90 cm pool til haven

Standard-swimmingpoolen fra SummerFun er et godt bud på en kvalitets swimmingpool til en overkommelig pris. Denne pool til haven er kendetegnet ved sit flotte antracitgrå design, med en flot blå liner, der giver vandet en lækker farve. Denne swimmingpool fås i flere størrelsen, men denne med en diameter på 3,5 meter er velegnet til lidt mindre haver, og kan altså passe ind hos de fleste familier.

Udviklingen af netop denne pool er lavet med fokus på at lave en god swimmingpool til haven, som samtidig kan fås til en overkommelig pris. I pakken medfølger der en del af de ting man kunne få brug for, men man kan også tilkøbe yderligere, hvis man føler behov for det.

• Flot design
• Vejrbestandig og UV-stabiliseret
• Filteranlæg og patronfilter
• Sikkerhedsstige medfølger

Bestway Power Steel Ø488 cm x 122 cm – lækkert badebassin til haven

Denne store swimmingpool er et godt valg imellem prisklasse, hvor de fleste kan være med. Denne pool har en diameter på 488 cm og en højde på hele 122 cm. Det betyder, at den kan rumme næsten 20.000 liter vand, og der er altså rig mulighed for at samles flere i denne pool.

Denne pool er meget rummelig og så fås den med vinduer i bassindugen, som gør, at det er rigtig sjovt at dykke i den, da man kan kigge ud. Denne swimmingpool til haven opfordrer til leg og sjov, og samtidig kan man som forældre holde øje med barnet under vand ind ad vinduerne ude fra haven.

Der er gjort meget ud af at sørge for at denne pool er slidstærk. Den er lavet i et kraftigt 3-lags materiale, som er meget modstandsdygtigt. Samtidig er stålrørene overfladebehandlede og lette at samle, samtidig med, at de giver en god stabilitet.

• Kvalitet til en god pris
• En pool for hele familien
• Opfordrer til sjov og leg

Denne swimmingpool til haven er meget let at opsætte og nedtage, og når du får brug for at tappe vandet af, kan du let sætte haveslangen på aftapningshanen, og lede vandet derhen hvor du ønsker.

Fast Set Pool Bestway badebassin – Bedste billige badebassin til haven

Bestway har lavet flere forskellige Fast Set swimmingpools, som er det bedste bud på en billig swimmingpool til haven, som kan fås i forskellige størrelser. Denne swimmingpool er en oppustelig swimmingpool, som kan fås med både mindre og stor kapacitet. Den er nem at sætte op og det eneste den kræver, er et plant underlag uden skarpe kanter.

Bestway har sørget for at lave denne swimmingpool til haven i et slidstærkt materiale, og den smarte 3-lags bassindug kan sagtens tåle, at man leger i den. Denne swimmingpool er nem at opsætte og nem at tømme. Når du vil tappe vandet af, kan du blot tilføje din haveslange til aftapningshanen, og lede vandet væk fra haven eller hvor du ønsker det. Denne Bestway Fast Set Pool er altså et godt bud på en swimmingpool til en skarp pris, og som kan bruges i de fleste haver.

• Oppustelig swimmingpool
• Fås i forskellige størrelser
• Nem at sætte op
• Kraftigt materiale

Hvordan skal jeg placere min swimmingpool i haven?

Det er vigtigt at man opstiller swimmingpoolen ud fra de anvisninger, der følger med. Ofte er det bedst, at man stiller swimmingpoolen fritstående i haven eller på terrassen. Nogle swimmingpools er tiltænkt til at stilles oven på jorden, mens andre skal graves ned. Du skal derfor også gøre op med dig selv, hvilken slags der passer til din have. De fleste fritstående swimmingpools har en højde på mellem 90 og 130 cm, mens dem du graver ned ofte, vil være lidt dybere.

Hvor længe kan jeg forvente at swimmingpoolen holder?

Det afhænger rigtig meget af hvilken du vælger og hvordan du passer på den. Levetiden afhænger af måden og omfanget af brugen, ligesom løbende vedligeholdelse medvirker til, at poolen kan holde længere. Der er dele af de fleste swimmingpools, som kan udskiftes, og på den måde kan man få sin pool til at holde længere, uden at skulle købe en helt ny.

Skal swimmingpoolen pakkes væk om vinteren?

Det er altid en god idé at pakke swimmingpoolen væk om vinteren, særligt hvis det er de klassiske swimmingpools i plastik. De kan let tage skade af vintervejret eller blæse væk. Har du en swimmingpool i træ, glasfiber eller stål, så er de ofte mere vejrbestandige, men det er stadig en god idé at tænke over, hvordan den skal passes vinteren over. Det kan være, at man har et cover, som man kan dække den til med vinteren over eller en pumpe, der skal afmonteres.

Rengøring af en swimmingpool i haven

En af de vigtigste ting, når man har en swimmingpool i haven, er rengøring. Hvis man ønsker at ens swimmingpool skal holde længe og være forsvarlig at bade i, skal den holdes ren. Der findes forskellige værktøjer til at rengøre en swimmingpool, men det er vigtigt, at vandet er klart og rent, når man hopper i det.

Et sandfiltersystem skal kunne rense poolvandet på maksimalt fem timer, og det betyder, at man skal have en pumpe, der svarer til størrelsen på den swimmingpool man har i haven. Det er altid bedre at vælge en pumpe med en større rensekapacitet end nødvendigt.

Mange forskellige swimmingpools til haven

Som nævnt er der mange forskellige swimmingpools til haven, og du kan få swimmingpools til enhver have. Du kan både få små og store, fritlæggende og nedgravede. Du kan få swimmingpools til haven i træ, i plastik, i glasfiber eller i stål, og hvilken der passer dig, er helt op til dig selv.

FAQ:
Hvad koster det at fylde en pool 2022?
Det kan hurtigt blive dyrt at fylde en swimmingpool, hvis ikke man tænker sig om. Først og fremmest så afhænger det af vandprisen i dit område. Nogle områder er vandet meget dyrere end andre, da det afhænger af afgifterne, men det er klart, at et stort badebassin er dyrere at fylde end et lille.

En ting, der kan gøre, at det bliver dyrt at have swimmingpool, er hvis man skifter vandet ofte. Det kan derfor godt svare sig at have pumpe og andre midler til rensning, fremfor at skifte vandet hele tiden. En måde hvorpå man kan reducere behovet for at skifte vandet, er ved at dække bassinet over, når det ikke er i brug. Derudover er det en god idé at tænke over, at man er ren når man hopper i swimmingpoolen, da de bakterier man afgiver, er med til at gøre vandet beskidt hurtigere. Der er altså flere ting, man kan gøre for at mindske vandbehovet, så man med god samvittighed og med en glad pengepung, kan bestille en swimmingpool, til stor glæde for hele familien.

Kan en fritstående pool stå ude hele året?
Hvis du har en fritstående swimmingpool, kan den i princippet godt stå ude hele året, men det er ikke at anbefale. Din swimmingpool vil nemlig meget lettere tage skade, hvis den står ude om vinteren, ligesom der ofte blæser meget mere i vinterhalvåret. Dermed kan du risikere, at din swimmingpool blæser væk, og det vil ofte resultere i en ødelagt swimmingpool. Det er derfor bedst, hvis man kan pakke swimmingpoolen væk i vinterhalvåret og opbevare den sikkert og tørt. Hvis du gerne vil have, at din swimmingpool skal holde i mange år, er det et must at passe på den, blandt andet ved at pakke den væk, når vejret er dårligt og man alligevel ikke benytter poolen.

Hvad koster det at fylde en pool på 10000 liter?
Som nævnt ovenfor, så afhænger prisen af en fyldning af, hvad vand koster hos dig. Vandpriserne svinger utroligt meget i Danmark, og det er derfor en stor fordel at bo i et område med en lav vandpris, hvis man ønsker at fylde et stort vandbassin.

Vi har dog alligevel prøvet at udregne en pris på at fylde en swimmingpool til haven med 10.000 liter vand. En gennemsnitlig liter vand i Danmark koster ca. 0,07 kr, og derfor kan du gange dette tal med de 10.000 liter. Det betyder, at det koster omkring 700 kroner i vand, hver gang man fylder et badebassin med denne størrelse. Derfor anbefaler vi også, at man undgår at skifte vandet mere end højest nødvendigt, og det kan man blandt andet undgå ved at tænke over, at man undgår at komme skidt i vandet.

Hvor ofte skal vandet skiftes i badebassin?
Optimalt set, så skiftes vandet i en swimmingpool dagligt, hvis man ikke gør andet for at holde vandet i poolen ren. Hvis du har et lille badebassin, er det nemmeste at skifte vandet hver dag, man har tænkt sig at bruge den. Har man derimod et større badebassin, er det nok en god idé at tage kemikalier i brug. Her kan man også bruge en pumpe der hjælper med at rense vandet, ligesom det er en god idé at tænke over, at man selv er ren, når man hopper i poolen. Undgå at tage jord, græs og lignede med op i poolen. Er der meget varmt, vil vandet hurtigere blive beskidt, og din swimmingpools vand, har altså mere brug for rengøring eller skift i rigtig varmt vejr. Bakterier trives i varmt vand, og derfor bliver bassinet hurtigere fyldt med alger, når der er meget sol og varmt vejr. En god måde at undgå, at man skal skifte vandet hele tiden, er ved at dække poolen til, når den ikke er i brug. Har man ikke mulighed for det, er det en god idé at fjerne blade og insekter med et net hver eneste dag.