Et udendørs spabad indgyder til hygge og afslapning. I perioder kan man virkelig have behov for at slappe af, og her kan et udendørs spabad være det helt rette middel. I dag er der mange smarte oppustelige udendørs spa på markedet, og på den måde kan du let have en lækker spa i din have.
En oppustelig spa kan du let og hurtigt selv stille op i haven, helt uden hjælp fra en professionel. En udendørs spa i oppustelig form er altså en rigtig god løsning, hvis du ønsker en hurtig adgang til et udendørs spabad. Samtidig er en oppustelig spa også let at pakke sammen, så den ikke altid behøver at fylde i haven.

Der er forskellige ting, som du bør overveje, når du er på jagt efter en udendørs spa, for der er nogle helt bestemte ting, der gør, at den oppustelige spa er bedre.

• Tænk over dybden: En spa bør være minimum 50 cm dyb, for at du får et godt udbytte af dens funktioner.
• Massagepumpen skal have den rette effekt: Du bør vælge en spa med en massagepumpe, som har en effekt mellem 500 og 1900 watt, selvfølgelig afhængigt af spaens størrelse. Det er vigtigt, at man kan dræne pumpen helt for vand, når den ikke bruges.
• Luftblæseren skal være god: Gå efter en oppustelig spa med en luftblæser, der har en effekt på mellem 700 og 1000 watt, og sørg samtidig for et indbygget varmelegeme med en effekt på ca. 300 watt.
• Jo tykkere rør jo bedre: De fleste udendørs spa kommer med et rørsystem, og jo tykkere rørene er, jo bedre massage får du. Du bør altså altid vælge en spa med rør. Der er minimum 50 mm i diameter.
• Sørg for at spaen er godt isoleret: Det er lettere at holde på varmen i din udendørs spa, hvis den er godt isoleret. På den måde bruger du også mindre strøm til opvarmning. Du kan få udendørs spa der er isoleret med fuldskum eller termoisolering, og begge dele, kan være et godt valg.

Fem gode bud på en lækker oppustelig spa
Nedenfor finder du vores fem bud på en lækker oppustelig spa til haven, som uden tvivl kan give dig og dine venner mange gode timers afslapning.

MSpa Premium Camaro udendørs spa XL – lækkert spabad til haven

Denne opputelige spa er en af de mest solgte spaer på markedet. Denne XL version kan nemt have 6 personer i på en gang, og den er derfor særdeles populær, hvis man skal kunne sidde hele familien eller invitere venner på besøg. Denne udendørs spa har en indbygget Ozone generator, som hjælper med plejen af vandet. Den dræber bakterier og sørger for at skabe en antibakterielt miljø i din oppustelige spa. På den måde kan du holde din spa ren på en mere naturlig måde, som gør, at du kan reducere brugen af kemikalier i vandet.

Denne udendørs spa er lavet i et kraftigt PVC-materiale, som tåler meget brug og mange forskellige vejrforhold. Denne oppustelige spa er altså et god bud, hvis man ønsker en slidstærk spa til haven.

Når du bruger denne udendørs spa, kan du vælge mellem tre trin, som giver dig afslappende massage, og sørger for godt velvære til dig og dine inviterede. Det er f.eks. et musthave, hvis du dyrker meget sport, og har brug for at restituere på en god og behagelig måde efter endt træning. Denne oppustelige spa har mange smarte funktioner, og du behøver blot tilgang til vand og en stikkontakt med 10 Amp jord, for at kunne bruge den. Den indbyggede sensor sørger for at du kan holde vandet i den rette temperatur, og det smarte anti-icing system sikrer, at du også kan bruge spaen om vinteren. Når din spa er fyldt med vand, er det vigtigt, at den altid er koblet til strøm, da den så selv sikrer, at temperaturen ikke går under frysepunktet. Denne udendørs spa kommer med et isolerende låg, som kan låses, og på den måde kan du også beskytte din spa mod skidt og snavs, når den ikke er i brug.

MSpa Muse Otium oppusteligt spabad – eksklusivt spabad med topmoderne teknologi

Denne spa er endnu et lækkert bud på en udendørs oppustelig spa i høj kvalitet. Den er lavet i et firkantet design, hvor der er plads til seks personer. Den er lavet i virkelig gode materialer med den nyeste teknologi, og derfor skal du også være villig til at slippe lidt ekstra penge for denne lækre spa.

Denne udendørs spa har en lækker massagefunktion, som ved hjælp af kraftige vandstråler sikrer en god massage. Der er mulighed for at vælge mellem blid massage og mere dybdegående massage, alt efter hvad man har lyst til eller behov for.

• Plads til 6 personer
• Lavet i antibakterielt materiale
• Anti-frost system
• Smart rensesystem
• Indbygget cirkulationspumpe
• UV-lys der hjælper med rensning

Det er rigtig smart, at denne spa har en indbygget UV-lys teknologi, som hjælper til at rense vandet. Denne teknik bruges eksempelvis på hospitaler til desinfektion og kan hjælpe med at stoppe mere end 60 forskellige mikroorganismer, som kan gøre vandkvaliteten dårlig. Samtidig har denne oppustelige spa den indbyggede Ozone generator, som ligeledes hjælper til en god vandkvalitet uden brug af kemikalier. Du har altså flere løsninger til at vedligeholde og holde vandet i denne spa rent, og derfor behøver du kun at bruge en minimal mængde af kemikalier.

Denne smarte udendørs spa er let at opsætte og den kan stå ude hele året, da den selv sørger for at holde vandet over frysepunktet, hvis bare den er tilkoblet til strøm. Samtidig er den godt isoleret, hvilket gør, at du lettere kan holde på varmen i vandet, og dermed bruge en mindre mængde strøm. Til spaen medfølger en smart låg, samt en beskyttende underlag, der sikrer, at spaen har det godt i alt slags vejr. Denne spa har flere smarte funktioner, som du uden tvivl vil blive glad for.

MSpa Comfort Tekapo 4 oppusteligt spabad – firkantet spa til haven

Denne spa er et lidt billigere alternativ sammenlignet med de to forrige. Her kan i komfortabelt sidde fire personer, og du får et udendørs spabad i høj kvalitet. Denne spa har en flot blå inderside, som får vandet til at se ekstra lækkert ud, og så kan man nyde op til 40 grader varmt vand og wellness hjemme i haven eller på tersassen året rundt med denne spa.

Denne spa er superlet at sætte op, og kræver blot en stikkontakt på 10 Amp med jord og tilgang til vand. Spabadet bliver automatisk pustet op, og når det er blevet fyldt med vand, får det hurtigt en behagelig temperatur. Denne Tekapo spa har en smart indbygget UVC-LED-teknologi, som sørger for rengøring af vandet. På den måde kan du rengøre din spa med brug af meget få kemikalier, da lysteknologien klarer en stor del af arbejdet for dig.

MSpa Comfort Tekapo har 108 air jets, som sørger for, at du får en behagelig massage, der sørger for afslapning og velvære. Boblerne hjælper med at løsne spændte muskler og ømme led, og det er altså et rigtig godt supplement til restituering. Det er wellness og afslapning, som du let kan have i dit eget hjem, uden at skulle betale i dyre domme for et spaophold. Med denne spa får du:

• En spa med plads til fire personer
• En stærk spa der kan tåle alt slags vejr
• Behagelig massage og velvære i eget hjem

Lay-Z Spa Bahamas AirJet oppusteligt spabad – nemt og prisvenligt spabad

Denne oppustelige spa er lavet i et lækkert og flot design, som du uden tvivl vil glæde dig over at have stående i haven eller på terrassen. Den er udformet i et rundt design, og man kan side op til fire personer i denne udendørs spa.

Spaen har en kapacitet på 669 liter og den har 120 air jets som sikrer behagelig massage og velvære til de personer, der benytter spaen. Denne spa har et smart Freeze Shield, som sikrer, at den kan bruges hele året rundt. Når du tilslutter strøm til denne spa, puster den automatisk op på 10 minutter, og så er den klar til at blive fyldt med vand og derefter taget i brug.

Du kan let betjene denne spa med et smart soft-touch kontrolpanel, hvor du digitalt kan betjene de forskellige funktioner. Denne spa varmer vandet med op til 2 grader i timen, og så har den en maksimaltemperatur på 40 grader.

Lay-Z – Hawaii oppustelig spa med luftbobler og vandstråler

Denne firkantede oppustelige spa til 4-6 personer kommer med 140 air jets, som sikrer behagelige luftbobler og vandstråler, som giver dig massage. Det sørger for afslapning og velvære i dit eget hjem, og det kan være et godt supplement til restitution ovenpå en aktiv dag.

Ligesom førnævnte spa, kan denne udendørs spa bruges året rundt, da den har et smart Freeze Shield, som gør, at den ikke fryser til, hvis blot den er koblet til strøm. Når du har valgt denne spa, som fås til en overkommelig pris, så tager det ikke lang tid, før du kan tage den i brug. Når du slutter strømmen til, går der bare 10 minutter før den er fuldt oppustet og klar til påfyldning af vand. Herefter varmer den vandet med op til 2 grader i timen, og når den har nået sin maksimale temperatur på 40 grader, stopper den automatisk.

Denne lækre oppustelige udendørs spa er nem at betjene, og du kan styre den digital via et smart soft-touch kontrolpanel, hvor du kan kontrollere og styre spa-pumpen. Kort sagt får du med denne udendørs spa velvære hjem i din egen have eller på terrassen. Her har du mulighed for at slappe af alene, sammen med familien eller sammen med dine venner, som uden tvivl ville nyde at blive inviteret på besøg i denne spa. Denne spa giver dig mulighed for:

• Behageligt velvære
• Hurtigere restitution
• Hyggestunder med familie og venner

Nu har du fået fem gode bud på udendørs spa, der er lette at sætte op derhjemme. Hvis du har flere spørgsmål, kan du måske finde svarene på dem nedenfor i vores FAQ.

FAQ:
Hvad koster et udespa i strøm?
Det koster selvfølgelig noget at holde din udendørs spa kørende med strøm. Prisen afhænger i høj grad af hvor tit du bruger spaen, men vi giver her et bud på, hvad det kan koste. Hvis du har et spabad med 1000 liter vand, og du bruger det mellem to og fem gange om ugen, så koster det dig mellem 1800 og 2700 kWh om året. Det svarer til mellem 5.400 og 8.100 kroner om året, hvis ud har en kWh pris på 3 kroner. Det koster altså lidt at bruge denne form for spa, men til gengæld får du også rigtig meget velvære og afslapning for pengene.

Hvad koster det at bruge en oppustelig spa?
Det afhænger igen af hvor meget ud bruger din udendørs spa. Hvis du bruger den for fuld skrue, og derfor bruger en del strøm, vand og midler til rengøring, skal ud nok forvente, at det koster op imod 1000 kroner om måneden. Bruger du det derimod mindre, og måske mest i sommerhalvåret, vil det koste dig væsentligt mindre. Det skyldes, at det er lettere at holde vandet varmt i sommerhalvåret, og derfor nedsættes dit strømforbrug.

Hvor lang tid tager det at varme en spa op?
Hvor lang tid det tager at opvarme en spa afhænger af flere parametre. Størrelsen har indflydelse på tiden, ligesom starttemperaturen på det vand du fylder i. Som nævnt varmer spaen op med ca. 2 grader i timen, og det kan derfor tage alt mellem 3 og 12 timer at varme din spa op. Derudover har lufttemperaturen også indflydelse på, hvor lang tid det tager. Er der fuld sol på, vil det hjælpe med en hurtigere opvarmning, mens en frostfyldt vinterdag betyder længere opvarmningstid.

Hvor ofte skal man skifte vand i spa?
Det er ret individuelt hvor ofte du bør skifte vandet i en spa. Nogle udendørs spa har flere smarte systemer som hjælper med vedligeholdelsen af vandet, og her behøver du ikke at skifte vandet nær så ofte, som ved spabad uden disse funktioner. Du bør nok skifte vandet i din spa 3-4 gange om året som minimum, men det afhænger rigtig meget af din badehygiejne. Jo bedre du er til at rengøre din spa og undgå skidt, jo sjældnere behøver du at skifte vandet. Sørg desuden for at rense slanger og pumper, når du alligevel skifter vandet.

Hvordan renser man en spa?
De fleste udendørs spabade har forskellige funktioner, der hjælper med at rense vandet, og de gør altså en stor del af arbejdet for dig. En anden måde at rengøre spaen på er ved at tilsætte lidt af midlet Wonder Clean, som kan hjælpe med rengøring af vandet efter brug eller når du skifter det. Når du bruger dette middel, skal du lade massagedyserne være tændte i 10 minutter og derefter tømme vandet af og skylle med en bruser. På den måde sikrer du, at pumper og slanger mm. Bliver rene, når du alligevel har tænkt dig at skifte vandet i din udendørs spa. Derudover er det altid en god idé at dække din spa til, når du ikke bruger den. Det holder både på varmen i vandet og sikrer, at der ikke kommer en masse skidt i vandet.