Den moderne mand har ofte den ene eller anden form for skæg. Om du går efter det stilfulde, macho – eller vildmands looket, så kræver et skæg arbejde, før du rammer det helt rigtige look, som du føler er det rigtige for dig.

Et skæg er for mange, meget mere end ”bare” et skæg!
Det er med til at fuldende din stil og din udstråling. Derfor vil vi gerne give vores mening til kende, når det kommer til værktøjet, der skal skabe dit udseende.

En god skægtrimmer eller barbermaskine kan gøre en verden til forskel for, om dit skæg kommer til at blive pænt eller ej. Den gode trimmer er også med til at gøre arbejdet meget nemmere og hurtigere. Heldigvis, for de fleste af os mænd gider ikke bruge for lang tid foran spejlet.

De fleste af os springer over det med, at finde barberskraber og barberskum frem flere gange om ugen for, at have et nybarberet ansigt.
Det er meget nemmere med et trimmer, så skægget får den længde og udstråling, vi gerne vil have og signalere.

Du finder et kæmpe udvalg af skægtrimmere, når du enten søger på nettet eller går ind i, en forretning der er forhandlere af samme. Det store udvalg kan nogen gange godt være med til at forvirre os forbrugere. For der er mange faktorer der spiller ind, når du skal finde den maskine, der passer bedst til dig.

Derfor laver vi disse ”bedst i test” artikler, hvor vores meninger og erfaringer kan komme ud. Vel og mærke meninger og erfaringer fra mænd med skæg. Erfaringen fra den søde lille kvindelige ekspedient nede i Imerco, har vi ikke så stor nytte af, da hun sikkert aldrig har brugt maskinen…

Vi har i artiklen fundet 8 forskellige skægtrimmere i forskellige prisniveauer, hvor vi ved hver maskine især går lidt mere i dybden omkring, hvad maskinen kan og hvilke fordele/ulemper det kan medføre for dig.

Vi har udpeget nogle af markedets bedste skægtrimmere på nuværende tidspunkt, og vil i artiklen præsentere jer læsere for følgende skægtrimmere:

  • Philips BT5200
  • Wella Professional Contura HS 61
  • PHILIPS QP6520/20 OneBlade Pro
  • Babyliss For Men – Beard Trimmer (E846E)
  • Panasonic Design Shave And Trim
  • Remington MB 4045
  • Braun Skægtrimmer BT3040
  • BaByliss For Men Beard Trimmer Digital Control (E876E)
[lwptoc hideItems=”1″]

Philips BT5200

Philips har altid været i toppen af barometeret, når det kommer til alle typer af skægtrimmere og barbermaskiner.
Det er heller ikke undtagelsen med denne Philips BT5200. Det er en rigtig god maskine, der har flere styrker at spille på. Vores test viser også klart, at dette er én af de bedste.

Det der tit tager livet af en skægtrimmer er ikke kun, at den bliver slidt ned, men oftest er det fordi, der er så meget skidt og snavs inde i selve maskinen. Denne model har så fordelen ved, at den er vandtæt. Det betyder ikke kun, at den mere hygiejnisk og meget nem at rengøre, da der er lukket af for det hele. Det betyder også, at det ikke så nemt slipper snavs ind i maskineriet.

En klar fordel ved denne model er, at skærebladet altid er skarpt og klar til brug. Grunden til dette er, at maskinen har selvslibende knive. Det er smart og det fungerer bare.

Lang batteritid

Med en batteritid på hele 60 minutter, så bør du kunne trimme skægget mere end bare to gange, inden du skal finde ladestationen frem igen. Ligeså lang tids forbrug du har på maskinen, ligeså lang tid skal den have i laderen, før den er ladet 100% op igen.

Så mangler du lige, at få de sidste lange strå væk inden festen starter, så kan du nøjes med at lade den i 2 minutter.

Nem at justere

Der er mange justeringsmuligheder på maskinen, og det er meget nemt at skifte mellem dem, selvom det måske er sjældent det gøres.
Med en præcisionen på 0,2 mm., får du perfekte resultater hver gang. Du kan vælge trimme håret i længder mellem 10 mm. og helt ned til kun 0,4 mm.

Et af de smartere påfund hos Philips BT5200 er dens ”hår løftekam”. En kam der får løftet hårene så meget op, at de alle klippes i den samme længde.
Så nu er det slut med at køre skægget igennem flere gange på kryds og tværs, for at fange de hår der lå ned.

Wella Professional Countura HS 61 – Dette er vores testvinder!

Denne maskine er vinderen i vores undersøgelse.
Ofte er det de store og mere kendte mærker, som bl.a. Braun, Phillips osv. der vinder disse test indenfor skægtrimmere og barbermaskiner. Så dette kom lidt bagpå os, men nu skal vi fortælle hvorfor, at det blev netop denne maskine, der løb med hæderen i vores test.

Vi peger på denne maskine som vinderen, fordi det er en stærk all-round trimmer der kan klare udfordringerne både, når du skal ordne skægget, men den kan faktisk også klare håret på toppen af hovedet med bravour.
Mange skægtrimmere er ikke så gode til håret på toppen, da klinger og hår ikke er ens. Men denne maskine har forbedret deres touch-teknologi så meget, at den nu også kan klare udfordringerne i nakken, rundt ørerne og selvfølgelig skægget uden problemer.

Rustfri skærehoved

Ganske som de fleste andre maskiner, så har denne model også et skærehoved, der er lavet og udført i rustfrit stål. At det er rustfrit fortæller jo det indlysende nemlig, at den ikke ruster. Men et skærehoved i rustfrit stål øger også kvaliteten, når du ordner håret på hovedet eller hagen.

Der er mange forskellige funktioner på denne maskine. Alle funktioner der kan være med til, at hjælpe dig med trimningen. Uanset om det er en lille trimning, eller du skal i gang med det lidt grovere job.
Afstandsstykkerne er solide og tåler at blive brugt og presset. Du kan trimme helt ned til 1 mm.

Selve hovedet vejer kun 110 gram, hvilket gør bevægelserne nemmere for dig.

Meget støjsvag

Denne maskine er utrolig skøn at arbejde med. Har tidligere selv haft modeller der larmede alt for meget. Det gør Wella Professional HS 61 aldeles ikke.
Den topper på cirka 60 dB hvilket gør, at den nemt kan bruges rundt ørerne, uden den generer voldsomt.

Hurtig ladning

Skægtrimmeren er fuld opladet på cirka 1 time. Så fik du ikke ladet maskinen op inden brug, så kan 15-20 minutter i laderen måske være nok til, at trimme hele skægget inden du skal skynde dig ud af døren.
Der medfølger en ladestation med indbygget LED-display som fortæller, hvornår maskiner er fuldt opladet.

Philips OneBlade Pro

Endnu et lækkert produkt fra klassiske Philips. Denne maskine har det seneste år været godt eksponeret i diverse tv reklamer, hvor du sikkert har set den og ligesom os, undret dig over om denne maskine fungerer, som Philips siger.
Det er et anderledes produkt end det, vi normalt har set i skægtrimmer verdenen. Den er med sit ene blad ideel at bruge til diverse konturer og til alle kanter. Den er skarp og rigtig nem at bruge, når skægget skal trimmes.

Den ser meget speciel ud, men den skal helt sikkert med i testen, da den er et smart multifunktions værktøj, der med den lille hoved gør det overraskende godt.
Det imponerende er det enkelt blad, der har dobbeltsidede skæreblade, som bare fungerer langt bedre end det vi forventede.
Det specielle skæreblad betyder, at selvom du kun kører maskinen i den ene retning, så tager den det hele og du får nogle flotte og meget skarpe kanter.
At den kan lave de skarpe kanter, gør den klart nok rigtig god, når du vil have skægget eller håret helt væk. Du kan næsten ikke lade være med, at lave skæggets fremtoning og udseende om, når du arbejder med denne maskine.

Batteritid på hele 90 minutter

En times ren opladning kan efterfølgende resultere i, at du kan bruge maskinen nonstop i helt op til 90 minutter.
Det kan give nogle fordele, da du kan lade den op og kun tage maskinen med på f.eks. weekendophold, uden du behøver medbringe ladestationen.

Få glæde af mange forskellige længder

Philips OneBlade Pro har en justerbar trimmekam, som du nemt kan justerer imellem 14 forskellige længder. Så næsten uanset hvilken skægtype du har eller ønsker, så er der ikke rigtig nogen begrænsninger for denne imponerende maskine.

Som en ekstra bonus får du her en maskine, der faktisk også fungerer rigtig godt, selv når håret er vådt eller fugtigt.

I selve købet får du også en lille rejsetaske med til maskinen, så du slipper for at have din skægtrimmer liggende sammen med tandbørsten i toilettasken.

En lille ulempe ved det specielle skærehovet er, at det ved hyppig brug kun forventes at holde i cirka 4 måneder.
Det er selvfølgelig nemt købe nyt og skifte hovedet, men vi er ikke imponeret over en holdbarhed på kun 4 måneder.

Babyliss For Men – Beard Trimmer

Hvis du starter med at rynke lidt på næsen over en skægtrimmer fra Babyliss, så er du absolut ikke den eneste. Vi gjorde det samme, men tog den med i testen, da vi på forhånd havde hørt godt om den. For normalt er Babyliss ikke dem der udstråler mandighed, når det kommer til skægtrimmere og barbermaskiner til mænd.

Men denne Babyliss For Men er helt i top, når det kommer kvalitet, og derfor fortjener den helt klart sin position i testen.

Ren udseendemæssig ligner den en helt klassisk skægtrimmer.
Dog kan den klare meget mere, end det ser ud til. Hele 30 forskellige længder kan der indstilles på denne maskine. Det er typisk meget mere end på de fleste andre trimmere. De mange længder kan justeres indenfor længderne 0,5 mm. – 15 mm.
Det store spring og de mange indstillinger kan være en fordel for mange. Maskinen holder dens position, når du har valgt den længde du ønsker. Det gøres ved et drejehjul, som er stabilt og ikke pludselig drejer sig om til en ny indstilling.

Kemisk slebne skæreblade

Noget af det vigtigste der taler for denne maskine, er det specielle kemisk slebne skær, som den er udstyret med. Det 3D slebne skær er helt utrolig skarpt, og giver dig derfor en tæt og god barbering.
Selve maskinen er utrolig behagelig at bruge og denne Babyliss For Men efterlader dig med en behagelig barbering, der giver dig det rigtige resultat, uanset hvilken retning du bruger maskinen i.

Lettere rengøring

Ved denne Babyliss er der tænkt på det meste, hvilket også påvirker hvor nemt det er at rengøre maskinen efter brug. Maskinen kan nemlig skylles under vandhanen, så du nemt og hurtigt får fjernet alle skægresterne. Der er også en rensebørste inkluderet i prisen, så du nemt kan rense helt i bund.
God rengøring er godt for maskinens levetid og vores egen hygiejne

Batteriet er ikke det mest imponerende, da det ved almindelig brug holder i cirka 40 minutter. Andre maskiner holder længere, men hvor ofte bruger vi egentlig mere end 40 minutter foran spejlet?

Panasonic Design Shave and Trim

Panasonic er normalvis også en af de tunge drenge i klassen, når der kommer til barbermaskiner og skægtrimmere. Vi ville derfor selvfølgelig også gerne have en af deres maskiner med i testen.

Valget faldt på deres Design Shave and Trim maskine, som i vores test scorer rigtig mange point.

Vi har her at gøre med en maskine der i de rette hænder, kan skabe et ligeså godt resultat, som hvis du gik til frisøren eller barberen for at få ordnet skægget.

Den kan lave de pæne skarpe kanter du ønsker for at fremstå stilet. Den klarer opgaverne med at forme skæg, fjerne skæg eller bare trimme skægget præcis, som Panasonic selv reklamerer med.

Skærebladet

Skægtrimmeren har et skæreblad på 35 mm., som efter vores mening er meget passende og nemt at styre, uanset om du former eller trimmer skægget.
Længderne på trimningen kan nemt justeres inden for de normale 0,5 mm. til 10 mm.
Hele skærebladet kan aftages, så du nemt og hurtigt kan få det vasket. Så får du både vedligehold og hygiejnen helt i top.

Alt i alt en nem og behagelig barbering.

Batteriets holdbarhed

Batteriet kan oplades til fuld styrke på bare 50 minutter, hvilket er et helt fint udgangspunkt. Har du alligevel for travlt til at vente på fuld opladning, så kan maskinen også bruges imens den er sat til ladning.
På en fuld opladning kan maskinen kører cirka 1 time uden brug af ledning.

Remington MB4045

Remington er ikke det mest kendte og udbredte varemærke, når det kommer til skægtrimmere. Uden den mindste forventning medtog vi den i testen, for det kunne jo være, vi opdagede den nye stjerne indenfor dette område.
Men lad os slå fast! Selvom der er en del plusser forbundet med denne maskine, så er det ikke Remington MB4045 der kommer til at tage kampen op med de andre skægtrimmere i denne test, hvis vi kun kigger på slutresultatet af skægget.

Plusser for pris og skæreblad

Det er en skægtrimmer der kan kaldes SU venlig. Du får kvalitet efter, hvad du betaler for skægtrimmere. Denne her er ganske billig.
Det største plus for os, var selve skærebladet/trimmerhovedet, da bladene derpå er selvslibende, så den forbliver skarp i meget længere tid end vanlige blade. Ydermere er bladene belagt med titanium, så de holder i ekstra lang tid.

Der medfølger 3 kamme der kan skiftes mellem, alt efter hvilken længde og form du ønsker på skægget. Kammene er nemme at skifte, og med skiftene kan du vælge mellem 9 forskellige længder indenfor grænserne af 0,3 mm og hele 35 mm.
I selve pakken medfølger der også en lille saks, hvis du skulle få brug for sådan en, og også en lille børste til rengøring af maskinen.

Skægtrimmeren kan under rengøringen ikke tåle vand, så der skal du bruge børsten. De medfølgende kamme kan sagtens tåle at blive skyllet under hanen.
God vedligehold er altid godt for din egen hygiejne, men også for maskinens levetid.

Imponerende batteritid

Batteriet på denne Remington MB4045 holder strøm i imponerende 120 minutter alt efter hvor groft et arbejde den udsættes for. Så der burde være til en del trimninger, inden du skal lade den op igen, hvilket meget positivt for det tager nemlig næsten 4 timer, at lade den fuldt op, hvis du altså har kørt den tør for strøm.

De forskellige plusser opvejer dog ikke, at maskinen klarer sig forholdsvis dårligt i vores test. Vil tro det er en maskine der kan holde i lang tid, men da den virker en smule upræcis i det der er vigtigst, nemlig selv udførelsen af trimme arbejdet, så får den ikke så høj en karakter.

Det er en budget maskine, der kan klare en del af de udfordringer du har med skægget. Men jagter du det perfekte look med skarpe og lige kanter, så er dette arbejde nemmere udført med andre skægtrimmere.

Braun BT3040 Skægtrimmer

Der kan ikke laves sådan en skægtrimmer test uden at inkludere en Braun maskine.
Vi har valgt deres BT3040 model. Vores umiddelbare indtryk var, at denne model var en af deres mellemklasse modeller. Men vi blev overhovedet ikke skuffet under vores test.

Ved købet får du en ganske god tilbehørspakke med i den allerede gode pris. Det er tilbehør der kan hjælpe med trimningen og gøre arbejdet nemmere for dig. Der er flere afstandsstykker inkluderet og til vores overraskelse, så er der faktisk også en Gillette Fusion ProGlide barberskraber med i pakken, til den dag du vil helt i bund med skægget.

De to afstandsstykker gør denne maskine funktionel, når det både gælder hele skægget eller den lettere hår trimning. I intervaller på kun 0,5 mm. kan du justere længden fra 1 mm. og op til hele 20 mm.

Enkelt rengøring

Braun har også udviklet denne skægtrimmer, så den kan tåle, at komme under vandhanen. Det gør bare rengøring så meget hurtigere. I pakken er der også en medhørende børste, som er ideel til at fjerne det sidste hår og svans fra maskine.
Hyppig rengøring og god vedligehold kan forlænge livet på en skægtrimmer med op til flere år.

Selvom om det er en af de billigere modeller på markedet, så får du alt i alt en rigtig god skægtrimmer i denne Braun BT3040. Den er forholdsvis simpel og holder hvad der loves.
Du skal ikke købe den til arbejdsbrug i en salon, men til helt almindelig brug, så er denne pakke en rigtig fin maskine til prisen.

Babyliss For Men – Digital Control skægtrimmer

Denne skægtrimmer er en slags storebror til den føromtalte Babyliss skægtrimmer.

Vi har her en maskine, hvor der måske ikke er de store forskellige fra den tidligere model, men der er kælet en smule mere for detaljerne.
Den største forskel du tydeligt ser, er den lille LED skærm der sidder på maskinen. Det er her du kan indstille klippe højden, hastighed osv. En smart lille detalje, som dog ikke gør maskinen bedre en andre.

En skægtrimmer er ikke en teknisk lille gadget for de fleste af os mænd. Vi vil have en maskine der fungerer, og klarer de udfordringer vi har skægget.
Det skal siges, at denne maskine fuldt ud lever op til vores krav, for den fungerer super godt og ligger godt i hånden, når du er i gang med at bekæmpe skægvæksten.

Maskinens fremtoning

Det er en utrolig lækker maskine, der kommer i et veludført og stilrent design. Selve hovedet på trimmeren er selv smørrende og bevægeligt, så den nemt kan følge kurver og konturer i ansigtet eller hovedbunden. Nogle maskiner er ikke så medgørlige på dette punkt, men denne her opfører sig perfekt.

Der sidder en ganske kraftig motor i denne Babyliss Digital Control skægtrimmer. Den stærke motor er et kæmpe plus, da den kan holde en konstant rytme, uanset hvor kraftigt et skæg eller hår du har.
Især hvis du vil bruge den til håret på toppen, så er den stærke motor ganske uundværlig, da den kan klare mange kraftige hårstrå på én gang.

Med en trimmer klinge der er 34 mm bred, kan du nemt klare de forskellige udfordringer med skægget. Den kan tage de store flader, men er også god til de skarpe kanter og afmærkninger du evt. vil have.
Der kan laves en god og tæt barbering, da du kan komme helt ned på 0,2 mm., hvilket foretrækkes af mange. Vil du have lidt mere længde på skægget, så kan der let monteres en afstandskam på maskinen. Med den på og de forskellige justeringsmuligheder, så kan du trimme længder mellem 0,4 mm. til 10 mm.
Længderne justeres enkelt og elegant på det smarte LED-display.

Batteritiden holder i cirka 40 minutter, hvilket burde være rigeligt for de fleste af os, for så spændende er det heller ikke at stå foran spejlet.
Desværre skal maskinen bruge over dobbelt så langtid (tæt på 90 minutter), får den er fuldt opladet igen.

Rengøringen er dejlig nem, da også denne skægtrimmer tåler at komme under rindende vand.
Brug den medfølgende børste jævnligt, så du holder maskinen ren og forlænger dens levetid.

Vores kriterier for at vurdere en skægtrimmer

I vores test af disse 8 forskellige skægtrimmere, er vi naturligvis gået ud fra de ønsker og forventninger, som vi har til en skægtrimmer. Vores kriterier kan godt være helt anderledes i forhold til, hvad der er vigtigt for dig.

Vi har været meget opmærksomme på, hvordan trimmer hovedet og skærebladet har fungeret, til de skægtyper vi nu engang er. Altså hvor skarpe er bladene, så de kan lave ordentlige markeringer og skarpe kanter.
Er maskinen nem at arbejde med, når du netop vil lave disse lige linjer, eller er den for grov til at kunne finpudse detaljerne.
Alle maskiner kan trimme noget af længden, men kan den gøre det pænt og ensartet.

Vi har også haft øje på variationen af længde justeringerne. Er det nemt at justere og hvilke længder er tilgængelige. Jo flere længder maskinen kan tage, jo flere muligheder har du for at kunne bruge maskinen til flere funktioner.

Vi har sikkert alle stået med en trimmer af den ene eller anden slags, og pludselig løbet tør for strøm. Nogen maskiner har en forfærdelig evne til at bide sig fast i håret, når dette sker. Derfor har vi også kigget på batteriets evne til at holde strøm, for maskiner der kun holder strøm til at klare halvdelen af arbejdet, ja dem giver vi simpelthen ikke at have i skabet.

Prisen er heller ikke helt uvæsentlig, selvom vi altid gerne vil have det bedste. Måske er det ikke nødvendigt at købe det dyreste for at få det bedste til netop dig.
Den dyre maskine kan ofte mere end de billige modeller, men hvis du bare skal fjerne de hår der stritter lidt ud, så kan den billige model sikkert også klare den udfordring.

Igen skal du huske på, hvad der er vigtigst for dig. Det der er plusser for os, kan måske være ligegyldigt for dig.

Er dyrere altid bedre?

Typisk har vi den tankegang, at hvis modellen er dyrere end konkurrenternes, så må denne model også være bedre.
Antagelsen er også ofte korrekt, da kvalitet koster penge!

Dog kan du i enkelte tilfælde også komme til at betale dyrt for funktioner, som du aldrig hverken har eller får brug for.
Det er da smart at kunne koble sin smartphone og trimmer op med hinanden, så du kan se strømforbrug og trimmer længde på mobilen, men er det nødvendigt? I vores optik er det ikke. Det er bedre at få en model, der kan udfylde de behov du har omkring skægget.

Igen er det også ærgerligt at købe den helt billige, bare fordi den er billig. Måske den billige model ender som den dyre, hvis den går i stykker eller oftere skal have skiftet dens skæreblad.

En god mellemklasse model er dem der sælges flest af. Grunden til dette kan sagtens være, at du her får stabile maskiner der klipper og trimmer det der er nødvendigt.
Vi er tilbøjelige til at give den type trimmere den bedste karakter, da de holder det de lover. Og mere har vi ikke brug for.

De maskiner vi har testet, holder stort set hvad de lover og klarer sig godt i vores test. Hvad vi så hver især foretrækker er en anden sag.

Tænk vedligehold med ind i dit køb

Dette er helt sikkert et overset punkt for de fleste af os. En skægtrimmer skal jo bare virke og trimme vores skæg!
Det er også helt korrekt, men hvis du ikke renser maskinen en gang i mellem, og får lavet bare lidt vedligehold på den, så kører den altså ikke så godt og går formentlig også hurtigere i stykker.

Rens den og vask den, som der står anbefalet i den farlige brugsanvisning, som du så ofte ikke engang gider åbne.
For følger du fabrikantens anvisning, så garanterer vi også, at du oplever færre problemer med maskinen, og den holder ganske sikkert også i længere tid.

Du kan gøre dig selv en tjeneste ved, at fokusere på skærebladet eller knivene alt efter hvilken maskine du vælger. Du skal sørge for de er skarpe, så de klipper og skærer håret ordentligt. En skadet skæreblad kan hive noget så forfærdeligt i skægget.
Har du selvslibende blade, så slipper du nemmere over dette punkt.

For din egen hygiejnes skyld, så er det også godt at få maskinen renset i bund og vasket under hanen, hvis den altså kan holde til det.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig før et køb

Der er nogle helt basale ting, du skal overveje før dit køb

– Skal din nye skægtrimmer kun bruges til skægget, eller vil du også have en trimmer, der kan udføre andre funktioner omkring håret.
Af en eller anden grund, så ser det ud til, at håret omkring ørerne og især i nakken vokser hurtigere end alt andet hår på kropen. Så hvis du gerne selv vil kunne klare det hår, uden at betale frisøren for det hver gang, så kan det være en idé, at vælge en maskine der også kan klare dette.

Kan en maskine trimme det ene, så kan den ofte også godt klare det andet. Men der findes maskiner, som er ganske elendige til dette eller bare vanskelige at bruge.

– Hvor ofte bruger du en skægtrimmer?
Hvis du går rigtig meget op i fremtoningen af dit skæg, hvor du gerne vil have skarpe linjer, og ingen hår der stikker af fra dit ansigt. Så kommer du helt sikkert til at bruge skægtrimmeren oftere.
Hvis dette er tilfældet, så bør du selvklart gå efter en af de lidt dyrere maskiner, da de generelt leverer på et højere niveau. Måske du endda bør vælge en af de modeller, der har de selvslibende blade. Da de ofte er bedst til de skarpe kanter.
Bruger du kun en skægtrimmer, når der skal rettes en lille smule, så kan du ganske sikkert klare dig med en af de billigere modeller.

– Hvor vigtig er en lang batteritid for dig og din brug af en skægtrimmer?
Der er stor forskel på batteritiden på de forskellige skægtrimmere. Ikke kun dem vi har testet, men på dem alle. Nogen holder kun strøm i 30 minutter og nogen holder helt op til 2 timer. Du kan dog være ganske sikker på, at efter en periode, så vil effekten på batteriet svækkes således, at den holder strøm i kortere og kortere tid.
Personligt går vi efter maskiner der, som udgangspunkt holder strøm i mere end 60 minutter. For når de bliver dårligere i batteriet, så holder de stadig strøm nok til, at vi bliver færdige med skægarbejdet.
Det er selvfølgelig bare vores objektive mening. Det kan vi du er fuldstændig ligeglad, bare den kan klippe i hår.

– Det er altid fornuftigt at have et budget eller øvre grænse, inden du begynder at shoppe. For ellers kan vi alle hurtigt blive lokket med, når den smarte sælger kommer med alle dens salgstricks. For kun 100 kr. mere, så får du det og det med. Og for kun 100 kr. oveni det, for du det og det med. Den oplevelse har vi sikkert alle haft.
Så derfor – sæt din maks. pris inden du går i butikken. Din pris skal naturligvis være realistisk i forhold til de kriterier, du sætter for en skægtrimmer. Det kan også være dit budget er strammere, og du derfor er tvunget til, at vælge en af de billigere modeller.

Når du har et fast budget, så kan du også nemmere skære det store udvalg ned til færre maskiner.

Kan en kombineret skægtrimmer og barbermaskine være god?

Ja, det er helt sikkert muligt at finde maskiner, der både er gode til at trimme skægget, men også hvis du vil have det hele væk og være glatbarberet.
Det er ikke kun ganske rart, at få det store skæg væk i ny og næ, men det er faktisk også sundt for huden at få lidt mere luft.
Derfor kan en maskine der kan begge dele være en fordel. Det er nemmere og optager ikke dobbelt plads i skabet, når de ikke bruges. Mange gange koster det ikke særlig meget mere, at få en maskine der kan klare begge udfordringer. Tilgengæld slipper du for at købe 2 separate maskiner, så der er også en mindre økonomisk fordel i det.

Den gode kombinerede maskine kan få dig til at se skarp ud både med eller uden skæg.

Købe ny eller ej

Hvornår er det egentlig tid til, at købe dig en ny skægtrimmer?
Der er flere ting der bør få dig til at opgradere din nuværende model. Er batteriets holdbarhed så langt nede, at du ikke kan nå at trimme dit skæg, så er det ud med den gamle og ind med en ny!
Er din nuværende maskine begyndt at hive dig i hårene frem for, at klippe eller skære dem over, så vil vi også anbefale dig, at du begynder at lede efter en nyere model.
Kører din skægtrimmer rigtig godt, og du er meget tilfreds med den, bortset fra den hiver for meget i skægget, så kan det være, du kan nøjes med at skifte skærebladet eller trimmehovedet.

En nyere model vil ofte overraske så meget positivt, at du vil tænke over, hvorfor du ikke lavede dette skifte for 6 måneder siden.

Skal du købe ny, så kan vi naturligvis anbefale dig, at følge vores test, hvis det er de samme kriterier du vægter højest.

Der findes så mange forskellige modeller og mærker på markedet, som alle mener de er bedre end konkurrenterne.

Vi vil dog mene, at vi i vores test har medtaget nogle af de bedste maskiner i de forskellige prisklasser.
Da der altid er stor forskel på, hvad vi hver især ønsker, og hvad vi hver især har brug for, så er det altid en god idé, at læse produktbeskrivelsen og specifikationer godt igennem så du ved, hvad maskinen kan og om den passer til det eller de steder, hvor du skal bruge maskinen.

Heldigvis er der ikke så mange dårlige skægtrimmere på det danske marked, så med lidt selvstændig research, eller bare følge rådene i vores test, så skal du hurtigt finde en god skægtrimmer.
Du kan altid stille spørgsmål til os, men ellers skal du bare stille de spørgsmål du kan komme i tanke om, når du står ude i butikkerne og kigger på skægtrimmere.

Spar penge og køb din skægtrimmer med rabat

Hvis du vælger at handle din næste skægtrimmer online, så kan du næsten altid finde en webshop der har tilbud på netop den model, som du ønsker at købe.
Markedet er globalt så der er mange skægtrimmere og webshops at vælge imellem. Dette vælger vi at se som en fordel, da der generelt ofte er tilbud, Black Friday, Butikkens fødselsdag eller anden begivenhed, hvor butikkerne forsøger, at lokke os mænd til at handle hos netop dem.
Det kan og skal vi selvfølgelig udnytte til vores egen økonomiske fordel.

Når du vil shoppe din næste skægtrimmer og vil købe den på tilbud så pas på, at du ikke bare vælger den model med den største rabat. Det er bedre at få købt den skægtrimmer der passer til dig, og ikke bare den du kan spare mest på. For hvis den ikke udfylder dine behov og ønsker for en skægtrimmer, så kan den hurtigt være dyrt købt, da du måske snart skal ud og købe endnu en maskine.
Læs anmeldelserne og vores test igennem (måske endda også andres test), så du danner dig et billede om skægtrimmerens kunnen, og hvor effektiv den er.

Er du lidt grundig og søger rundt på nettet, så kan du sikkert også finde en rabatkode, der kan sikre dig en god besparelse. Der findes ofte 10% rabatkoder på nettet. Men med lidt grundigere søgen, eller besøg hos sider der er specialister på rabatkoder, så kan du måske finde en kode, der kan give 20-30% yderligere rabat.

Vi håber du kan bruge vores grundige test til noget positivt, når du næste gang, skal have indkøbt en skægtrimmer.
Vi har selv lært en masse og fået øjnene op for nogle af de ekstra funktioner, der kan være på sådan en maskine.
Om det er vigtig eller ej for netop dig, det må du selv afgøre. Men sæt dig godt ind specifikationerne og se hvordan de passer til dine behov.