Gennemgang af de bedste ejerskifteforsikringer.Ofte kan det være svært at gennemskue ens forsikringer!
Det gælder især også når vi snakker ejerskifteforsikring, for midt i en hushandel, der er tankerne ikke på papirer og forsikringer. Der er tankerne et helt andet sted. Tankerne går selvfølgelig mest på det nye hus, hvordan skal flytningen foregå, hvordan skal huset indrettes, eller skal vi til at sætte en større ombygning igang.
Find forsikring
En ejerskifteforsikring er ikke lovpligtig, når du handler hus, og derfor er der desværre også mange mennesker der glemmer, at tegne den eller ganske enkelt vælger den fra.
Vi vil helt sikkert anbefale at tegne forsikringen, da denne forsikring dækker de uforudsete skader, som ikke står beskrevet i tilstandsrapporten.
Det er skjulte skader, som ikke ses af de bygningssagkyndige eksperter, og derfor ikke nævnes i tilstandsrapporten eller el-installationsrapporten. Det kan være konstruktionsfejl, fra dengang huset blev bygget, fugt eller skader bag paneler, hvortil der ikke var adgang, da den bygningssagkyndige inspicerede huset. Det kan også være rør skader eller fejl med el nettet i huset.
Alt sammen skader der ikke kan ses med det blotte øje, men skader der alle kan være meget omfattende og meget dyre.

I artiklen gennemgår vi blandt andet 3 ejerskifteforsikringer fra 3 forskellige udbydere. Vi vil også komme ind på hvad de typiske forsikringer koster, og hvad det betyder at få en udvidet forsikring.
Er der faldgruber, som du skal være opmærksom på eller er alt så lyserødt, som selskaberne fortæller dig.
Læs videre og få et indblik i markedet, så du er bedret rustet, når du eller en du kender står i en hushandel.

[lwptoc]

Hvor og hvornår dækker en ejerskifteforsikring ikke?

Inden vi går videre, så skal vi lige få afdækket hvad denne type forsikring dækker!
Mange har desværre den opfattelse eller forståelsen af ejerskifteforsikringen, at når den er tegenet, så dækker den alle de skader der dukker op, indenfor den periode, hvor ejerskifteforsikringen gælder.
Sådan er det desværre ikke!
Tjenestetorvet - Forsikring
Mange er blevet slemt skuffet på den konto (jeg selv inklusiv). For denne type forsikring vil nemlig kun gå ind og dække de skader, som man normalvis ikke forventer på den type bolig eller hus fra bestemte årstal, hvorpå forsikringen er tegnet.
Det er derfor meget vigtigt at få læst forsikringspolicen godt igennem og få forklaret sort på hvidt, hvad den dækker og ligeså vigtigt, ikke dækker.

Det kan kan for eksempel være, at du køber en ældre bolig, med hvad der ligner en fin og sund kælder. Efter et stykke tid opdager du, at der bag nogle paneler er masser af fugt, og skaden breder sig.
Her vil en typisk ejerskifteforsikring frasige sig deres ansvar med, at der i gamle boliger med tilhørende kælder, ofte er problemer med fugt i kælderen… Derfor vil forsikringen heller ikke dække.

Oftest er du dækket godt ind i disse situationer:
-Hvis vvs-installationerne er ulovlige
-Hvis el-installationerne er ulovlige
-Udgifter til udbedring af de skjulte skader, som ikke er beskrevet til fulde i tilstands- eller el-installationsrapporten
Forsikringen dækker i 5 år

Det er derfor meget vigtigt at læse aftalen godt igennem, og læse det der står med småt.

Du kan tilkøbe en udvidet ejerskifteforsikring

Når du vælger at tegne en ejerskifteforsikring, så får du også en mulighed for, at tilkøbe det der hedder en ”udvidet ejerskifteforsikring”.
Den udvidede forsikring er selvfølgelig bedre, og dækker en smule mere end basis udgaven. Den helt store forskel er årrækken den dækker Jeres hus. Basis forsikringer er 5 år, og den udvidede gælder i 10 år.
Den udvide forsikring dækker også det basis versionen gør, plus der er en række skader mere, der føres på og dækkes.
Af de ”store” og dermed dyrere skader, der nu medforsikres, er typisk:
– Kosmetiske fejl eller forskelle på fliserne og sanitet
– Hvis stik- og kloakledninger nede i jorden og udenfor bygningen er ulovlige
– Hvis din grund er forurenet og der kommer påbud om oprensning
– Ulovlige konstruktioner og/eller bygningsindretninger

Læs policerne godt igennem, og vælg den type forsikring der passer til huset, og dækker de skader du frygter mest.

Gennemgang af 3 ejerskifteforsikringer

Stort set alle forsikringsselskaber udbyder ejerskifteforsikringer.
Når du skal vælge selskabet, så er det altid meget fornuftigt at høre om samme produkt flere steder. Nogle selskaber har samme produkt til forskellig priser, og nogle selskaber har samme priser, men har en forsikring der måske dækker mere.

Vi har plukket 3 selskaber ud blandt det store udvalg, og vil gennemgå ejerskifteforsikringer fra Gjensidige, Nykredit og Frida.

Gjensidiges ejerskifteforsikring

Her har vi med et selskab at gøre, der vinder mere og mere ind på det danske marked. Et Norsk selskab, som generelt ligger helt i top af alle forsikringsselskaber.
Deres ejerskifteforsikring er ingen undtagelse, for vi har med et forsikringsselskab at gøre, der faktisk flere gange, er blevet kåret til et af de bedste ejerskifteforsikring i hele Norden.

En rundspørge blandt selskabets kunder viser, at der er meget stor tilfredshed med kvalitet i produkterne, og kunderne er generelt meget tilfredse med priser og service.

Medarbejderne hos Gjensidige er gode til at råde og vejlede i hvad, der ellers er en svær branche. Så uanset om du kun er på udkig efter en ejerskifteforsikring, eller vil have alle forsikringer samlet ét sted, så er Gjensidige et trygt sted at være.

Nykredits ejerskifteforsikring

Dette er også en af de store og kendte forsikringsudbydere. Nykredit omtales også i positive vendinger af deres kunder, og er også et af de selskaber, der ofte scorer højt i diverse meningsmålinger.
Når du taler forsikringer med Nykredit, så får du også en klar følelse af, at de er der for dig og gerne vil hjælpe dig mest mulig, så du efterfølgende står med de gode fornemmelse.

I de sager vi har hørt om, har Nykredit også været der og bakket deres kunder op, hvis de har stået i situationer, hvor det var nødvendigt at gøre brug af ejerskifteforsikringen.

Ejerskifteforsikringen hos Nykredit adskiller sig ikke synderligt fra de andre forsikringsselskabers produkt, men til gengæld for du et godt og trygt selskab, der er klar til at holde deres aftale og hjælpe dig, når du har brug for dem.

Fridas ejerforsikring

Her får du en ejerskifteforsikring der af både os og andre medier, er blevet kåret til ”Bedst i test”.
Selskabet håndterer deres ejerskifteforsikring og alle deres kunder, lige som vi alle ønsker det.
For eksempel har Frida forsikring i hele 2021 kun haft 3 klagesager. Det er helt suverænt godt klaret, når vi i dagens Danmark tænker over, hvor lidt der nogen gange skal til, før folk klager eller hænger andre ud i medierne.

En af de store faktorer i dette valg, er ganske enkelt deres måde at samarbejde på. De tilpasser deres ejerskifteforsikring lige nøjagtig efter dit behov. De kommer med deres forslag til en police efter en eller flere samtaler med dig.
Ikke en standard police, men én der rent faktisk tager udgangspunkt i dig og dit huskøb.

Frida forsikring er måske ikke så kendt i den brede befolkning, men du kan ganske roligt vælge dette firma, næste gang du skal have kigget forsikringer igennem eller tegne nye. Som andre forsikringsselskaber er Frida også med i Garantifonden for skadesforsikringsselskaber og Ankenævnet for Forsikring. Dette er med til at vise omverden, at det er et trygt og sikkert selskab, for os der skal have lavet forsikringerne.

Hvad koster en ejerskifteforsikring normalt?

Det kan være ganske dyrt at tegne en ejerskifteforsikring, men det kan som bekendt være endnu dyrere ikke at gøre det…

De normale standarder ligger normalt mellem 7-30.000 kr. Det store udsving skyldes, at der er lidt variationer bland de skader eller mangler der medtages i forsikringen. Det spiller også ind, hvor stor eller lille selvrisiko du vælger. Det er også afgørende hvor mange m2 hele huset er.

Omkring din selvrisiko skal du være opmærksom på, at hver skade skal dækkes af en ”ny selvrisiko. Så selvom du melder for eksempel 3 forskellige skader på én gang (evt. fugt, fejl el-installationer og konstruktionsskade), så skal du betale 3 gange selvrisiko.

En ejerskifteforsikring deles rent beløbsmæssigt 50/50 mellem køber og sælger. Ønsker køber at tegne en bedre og dyrere forsikring udover standard forsikringen, så er dette for købers egen regning.

Når du vil dækkes udover det standardkontrakten omfatter, så skal du tegne den udvidede ejerskifteforsikring. Prisen på den udvide forsikring gives selvfølgelig også på baggrund af husets størrelse, alder og valgte selvrisiko. Normalt fås en udvidet ejerskifteforsikring til mellem 15-50.000 kr.
Den er dyr, men dækker også mere og gælder i 10 år frem for standarden på 5 år.

At tegne en ejerskifteforsikring er ikke kun et spørgsmål om prisen. Det er også vigtigt, at finde den forsikring der passer bedst til dig og dit nye hus, så du får ro i maven og sindet.
En ejerskifteforsikring kan ikke laves om og udskiftes på samme vilkår som en hus-eller bilforsikring, så det er vigtigt du vælger den rigtige, når du beslutter dig for, om du vil tegne forsikringen eller ej.

Det er i vores øjne et sats, når du vælger en ejerskifteforsikring fra. Men gør du dette, så er du ikke den eneste.
I år 2021 blev der i hele Danmark solgt omkring 59.000 huse/ejendomme (inkl. sommerhuse), men der blev til sammenligning kun tegnet ca. 41.000 standard og udvide ejerskifteforsikringer.

Tegnes der ejerskifteforsikring på et sommerhus?

Det er faktisk rigtig mange der er i tvivl, når det kommer til ejerskifteforsikringer på sommerhuse.
Men ja, der både kan og bør tegnes ejerskifteforsikringer på sommerhuse, på lige vilkår som var det et parcelhus.
Det er ikke et krav med denne forsikring, men der kan også nemt være fejl i sommerhusets konstruktion, eller der kan opstå skader, som ikke er skrevet i tilstandsrapporter eller el-installationsrapporten.
Vi håber jo altid der aldrig bliver brug for vores forsikringer, men derfor er de gode at have og giver os en vis sikkerhed, hvis de store skader dukker op.

Et sommerhus kan dog i nogle tilfælde være nemmere at gennemskue for fejl og mangler. Så en god gennemgang af sommerhuset fra kvist til gulv, med en bygningssagkyndig eller håndværker, kan være nok, alt afhængig af type og alder på sommerhuset.

Find den billigste ejerskifteforsikring!

Når du vil ud og finde den gode og billigste standard ejerskifteforsikring, så kan du nemt bruge Danmarks største forsikringsportal. Den hedder FindForsikring og er meget simpel i brug.
Du vælger den eller de forsikringer du ønsker tilbud på. Trykker send og inden for 24 timer har du tilbud på forsikringerne fra 3 forskellige forsikringsselskaber.
Derefter vælger du bare det tilbud, der passer bedst til dig.

Forsikringsselskaberne ved godt de konkurrerer med andre selskaber gennem FindForsikring, og vil derfor sende nogle meget konkurrencedygtige tilbud ud via denne portal.
Du behøver selvfølgelig ikke at vælge et af disse 3 tilbud, men nu har du noget at gå efter og læne dig op af, hvis du vælger at ringe rundt til andre selskaber.

Forhåbentlig kan du spare penge ved at bruge denne metode.