Har du drømt om en hyggelige pejs til haven, så har vi her fundet fem gode bud på havepejse, som kan give en god stemning og hygge, når du bruger tid i haven. Det kan være en rigtig god måde at skabe lidt stemning ved havefesten eller bare skabe hygge, når du og familien tilbringer en aften i haven med grill og leg.
Du kan få en havepejs i mange forskellige udformninger og typer, og der er nogle forskellige ting, som du bør tænke over, inden du vælger hvilken havepejs, du gerne vil have. Nedenfor har vi samlet lidt gode informationer omkring ting, du kan overveje før du køber en ny udendørs pejs til haven eller terrassen.

• Hvilket materiale skal den være i? Du kan få en havepejs i flere forskellige materialer, og alt efter hvilket du vælger, vil din pejs holde bedre eller dårligere. Patineringen og holdbarheden afhænger altså af hvilken type metal, din havepejs er udformet i. Det er derfor værd at tænke over dette, inden du beslutter din for, hvilken pejs ud ønsker at købe.
• Hvordan skal pejsen være designet? Dette spørgsmål kan bedst besvares af dig selv. Det afhænger nemlig rigtig meget af hvilken smag du har, og der er mange forskellige muligheder indenfor designs, når du skal vælge en ny havepejs. Derfor bør du i høj grad vælge ud fra hvilken havepejs, du synes er pænest at have stående.
• Hvad skal du anvende havepejsen til? Hvilken havepejs du skal vælge, afhænger også af, hvad du vil bruge den til. Er det blot som en hyggelig terrassevarmer eller vil du også kunne riste skumfiduser og små pølser over pejsens ild? Her bør du tænke over, at udformningen af havepejsen passer til det formål du har med den.
• Hvor stor skal den være? Svaret på dette spørgsmål afhænger igen meget af smag og behov. Du bør tænke over, hvilken størrelsen der kan passe ind i din have eller på din terrasse, og så vælge en havepejs, der passer ind i disse dimensioner. Du bliver træt af det, hvis du vælger en havepejs der er for lille eller for stor.
• Hvad må din havepejs koste? Du kan få havepejse i mange forskellige prisklasser, og derfor skal du gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil bruge på en havepejs. Det er vigtigt, at du har det godt med den pris, som havepejsen har. Vælg derfor altid en havepejs, som passer ind i dit budget, for der er ikke meget glæde ved en havepejs, som man synes, har været alt for dyr.

Nedenfor har vi samlet fem gode bud på lækre havepejse til dig.

5 bud på havepejse

Bon-fire bålfad Cone – stilfuldt og sikkert bålfad og grill i ét
Denne fine havepejs eller bålfad, Bon-Fire Cone, er lavet i et flot og stilfuldt design, som kan passe ind i de fleste haver. Dette bålfad er et godt alternativ til den rodede bålplads, som efterlader en sort brandmærke i græsset.

Denne havepejs er til dig der elsker udendørslivet og som gerne vil tilføje en ekstra dimension af hygge i haven. Dette bålfad har et smart design, som er udført med tanke på funktionalitet og stabilitet. For at opnå den optimale stabilitet i dette bålfad, bør man fylde sand i bunden, da det giver tyngde og ikke brænder op.

Du kan stille Bon-fire Cone bålfadet både på græsplanen og terrassen, og ikke engang træterrassen tager skade af, at du bruger dette bålfad ovenpå den. Varmen fra bunden er minimal, og derfor afgiver den ikke brandaftryk, der hvor den står. Dette bålfad har en god størrelse, og den kan passe ind i de fleste haver, og give en ekstra dimension af hygge og varme i haven.

Kort sagt har dette bålfad et æstetisk design, og så kan du købe den til en overkommelig pris, som gør den til et oplagt valg for de fleste, der ønsker en havepejs.

WIX 165 havepejs – velegnet som både bålsted og terrassevarmer

Denne havepejs ligner en ægte pejs, og kan virkelig skabe noget stemning på terrassen eller i haven. Den er elegant og statelig, og dens høje og slanke design, giver den kant. Der er to åbninger i kassen, som er lavet af stål, og du kan der for bruge den ene til opbevaring af brænde, mens du tænder op i den anden.

Denne havepejs er smart, og du kan bruge både brænde og briketter til optænding. Det gør det til et fleksibelt bålsted, som kan bruges og betjenes af de fleste. Havepejsen/tårnet er lavet af 1mm stål, som er behandlet med varmebestandig maling. Denne flotte havepejs kan derfor tåle at stå ude længe, og stadig holde sig flot. Det gælder også, selvom den bliver udsat for store varmeudsving.

Havepejsen kan bruges som en ægte hyggespreder, og hvis du sørger for at opsætte den på et sikkert og stabilt grundlag, kan du trygt betjene denne havepejs. Denne havepejs skiller sig ud fra mange andre på markedet. Det gør den i høj grad fordi den har det slanke og høje design, samtidig med at den grafiske firkantede form, giver kant til designet. Denne havepejs kan bruges både som terrassevarmer og som bålsted, og da den kan betjenes med forskellige typer brændsel, er den let at bruge og holde i gang.

En af de helt store fordele ved denne havepejs er, at den er funktionel og så er det smart, at man kan opbevare brænde i det tiltænkte rum. En ulempe er, at den ikke er så let at flytte rundt, og derfor bør man tænke over, hvor man sætter den op, da man ikke ønsker at flytte rundt på den.

Morsø Kamino Udepejs i sort støbejern

Denne havepejs er en af de mest populære og flotteste havepejse på markedet. Morsø er den førende producent af brændeovne og pejse gennem årtier, og derfor er denne udendørs havepejs også et sikkert valg, hvis man ønsker en havepejs i god kvalitet.

Virksomheden Morsø er kendt for sine innovative produkter, og med denne flotte havepejs, kan du få en flot indtryk på terrassen eller i haven. Den kan hurtigt danne ramme om en god og hyggelig aften, hvor du sammen med familie eller venner kan nyde en lækker sommerdag.

Denne havepejs er en af de mest eksklusive havepejse på markedet, og allerede når man ser navnet på pejsen fornemmer man den gode kvalitet. Alle pejse og brændeovne fra Morsø er fremstillet med fokus på sundhed og klima, og derfor er produkterne svanemærkede og skabt til at udnytte brændet bedst muligt. Denne havepejs er også meget mobil, og du kan derfor let flytte den rundt, som du ønsker. Det betyder, at du kan flytte den fra terrassen til haven eller omvendt, alt efter, hvor du ønsker at bruge den.

Denne havepejs er kendt for den coating, der sikrer en lang levetid. Denne havepejs er UV-bestandig og så kan den tåle en høj temperatur uden at tage skade.
• Havepejs med elegant design
• Lavet i høj kvalitet
• Kan kombineres med Morsø Tuscan Grill

Aniva Multi Havepejs – Havepejs med grill

Denne havepejs er meget funktionel og kan anvendes på flere forskellige måder. Først og fremmest kan den bruges som en helt almindelig havepejs, hvor man kan hygge sig med varme og ild på terrassen eller i haven. Denne havepejs kan dog også bruges som en grill, og det vil sige, at du kan tilberede lækker mad ved hjælp af denne havepejs.

Havepejsen fra Aniva er lavet i et sødt og flot design, og så er det faktisk ikke kun udendørs, at du kan bruge denne havepejs. Du kan faktisk tage denne havepejs med indendørs, men du skal dog tænke over, hvad du tænder op med, hvis du bruger den indenfor.

• Havepejs i flot design
• Kan bruges både inde og ude, samt på græs eller terrasse (inklusive træterrassen)
• Nem at flytte rundt
• Kan bruges som pejs og grill

En af de store fordele ved denne havepejs er også, at den er let at flytte rundt på. Den har to praktiske træhåndtag, som gør, at den er let at løfte. Denne havepejs er lavet i et lille design, som gør, at den især er velegnet til små terrasser og derfor kan bruges de fleste steder.

Gardenlife Granada havepejs fremstillet i rusten cortenstål

Denne havepejs er lavet i et særligt rustlook, som gør, at den skiller sig ud på markedet. Den er lavet i et flot og stilrent design, hvor der både er plads til optænding og til opbevaring af brande. Denne havepejs er kendetegnet ved sit store åbne ildsted, hvor man får et flot og frit udsyn til flammerne, samtidig med, at man også kan grille en skumfidus eller et snobrød.

Denne pejs har en askeskuffe, som hjælper dig med vedligeholde, og så har den samtidig et praktisk opbevaringsdepot, hvor du kan placere brænde og briketter, så du altid har det lige ved hånden, når du skal tænde op i denne havepejs.

Denne havepejs er desuden lavet i et holdbart og slidstærkt stål, nærmere bestemt cortenstål, som også er det, der giver den sin varme og gyldne farve.

Nedenfor finder du svar på flere klassiske spørgsmål der ofte opstår, når folk er på jagt efter en lækker og funktionel havepejs.

FAQ:
Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber en havepejs?
Der er som nævnt flere ting, som du bør kigge efter, når du skal købe en havepejs. Det er f.eks. meget vigtigt, at du tænker over kvaliteten, men samtidig kan du også kigge på andre parametre, som er relevante for dig. Det er f.eks. designet og udformningen, som kan være afgørende for, om du synes, at den passer ind på din terrasse eller i din have. Du bør altid vælge en havepejs, som er udført i et slidstærkt stål, som kan tåle forskellige vejr og hård brug, samt høj varme, som selvfølgelig vil opstå, når du tænder op i den.

Hvor langt fra huset bør en udendørs havepejs være?
Der er ikke nogen regler for, hvor langt fra huset, du bør placere din havepejs. Vi vil gerne fremhæve, at det altid er en god idé at bruge sund fornuft. Du kan faktisk placere en havepejs stort set hvor det passer dig, hvis bare du tænker over, at der ikke er letantændelig ting i nærheden.

Faktisk findes der også havepejse, som kan bruges indendørs. Det kan f.eks. være, at du gerne vil have din havepejs stående i dit drivhus, under en overdækket terrasse eller i et orangeri. Husk dog at vælge en havepejs, der er egnet til indendørs brug, hvis det er tilfældet.

Hvad er fordelene ved at have en havepejs?
Der er mange ting, der gør, at det er smart at have en havepejs. Først og fremmest kan du forlænge de lune sommeraftner, da du kan sidde nær havepejsen, og på den måde lettere holde dig varm. Havepejsen er et hyggeligt indslag til de fleste familiers haver eller terrasser, og den giver en rigtig god stemning. Hvis du altid har ønsket dig en pejs, kan en havepejs også være et godt valg, da du slipper for at bekymre dig om, at det sviner indendørs. En havepejs kan ofte både bruges som terrassevarmer og som grill, og derfor har den flere smarte funktioner.

Hvor sikre er havepejse?
De fleste havepejse er udført med tanke på sikkerhed. Derfor skal du som regel ikke bekymre dig, hvis blot du følger de instruktioner, der følger med. En af de ting, man skal tænke over, når man har en havepejs, er placeringen. Står din havepejs frit, behøver du ikke bekymre dig omkring, at den kan antænde ting. Står den derimod tæt på ting, der kan brænde, så er det altid en god idé at slukke den, hvis ikke du er til stede i længere tid. En af de ting, som man også bør tænke over, for at gøre en havepejs mere sikker, er underlaget. Det er vigtigt, at din havepejs står på et solidt og stabilt underlag, og hvis du vil placere din havepejs på en træterrasse, bør du vælge en, der er beregnet til dette formål. På den måde er du sikker på, at du kan bruge havepejsen sikkert.