Bedste stegepand2e

Stor test af de bedste stegepander i 2023

24 cm stegepande
Verdensklasse non-stick
Ovnfast op til 260°C
26 cm stegepande
Verdensklasse non-stick
Ovnfast op til 260°C
28 cm stegepande
Verdensklasse non-stick
Ovnfast op til 260°C
30 cm stegepande
Verdensklasse non-stick
Ovnfast op til 260°C

Stor guide til de bedste stegepander

Mangler du den bedste stegepande til dit køkken, så læse med her, når vi giver vores bud på den stegepande du ikke kan undvære i 2023. Der er et utal af stegepander, som kan købes både online og i butikkerne, men hvilken skal man egentligt vælge hvis man gerne vil have den allerbedste.

På denne side har vi samlet nyttig information omkring stegepande test, ligesom du finder anmeldelser af fem af markedets bedste stegepander. Det er ikke kun kokke der gerne vil have gode køkkenredskaber i deres køkken. I dag er der rigtig mange almindelige mennesker og fritidskokke, der går meget op i hvordan deres køkkenudstyr er.

Hvis man ikke er ekspert, kan det dog være svært at finde rundt i hvilken stegepande man bør vælge. Her på siden finder du fem gode bud på den bedste stegepande, og så har vi også samlet information omkring forskellige parametre, du bør tænke over, når du skal investere i en ny stegepande.

Fem udvalgte af de bedste stegepander på markedet i dag

1. Onyx stegepande

Den første stegepande test, vi gerne vil præsentere, er den smarte Onyx stegepande med en hybrid non stick-teknologi. Denne stegepande er placeret i en mellem prisklasse, men kan findes på tilbud til en virkelig skarp pris.

Fakta om stegepanden

 • PFOA-fri non stick/slip let i verdensklasse
 • Kan tåle brug af metalredskaber
 • Virker til alle varmekilder, herunder induktion og gas
 • Kan stilles i ovnen op til 260 grader
 • Tåler at blive vasket i opvaskemaskine

Denne pande er superflot og stilfuld, og så er den tilmed meget funktionel og en som kan passe ind i ethvert køkken.

[eksempel på indsættelse af affiliate links shortcode]:

Patenteret hybrid teknologi

Denne pande har ONYX’s egen patenterede hybrid non stick-teknologi, som gør, at stegepanden er fantastisk i ethvert køkken. Non stick-teknologien er lavet med tre lag, hvor det nederst er lavet af magnetisk rustfrit stål, som gør, at stegepanden kan bruges på alle typer af komfurer. Derefter kommer et lag af aluminium, som sikrer en jævn varmefordeling i hele stegepanden.

Til sidst kommer et lag af rustfrit stål, men det er ikke det, der virkelig adskiller denne pande fra andre på markedet. Onyx stegepande har en unik lasergraveringsproces, som skaber det patenterede ONYX hexagon design. Denne proces skaber dale og toppe på stegepanden og i dalene er der non stick-materiale, som sikrer perfekt funktionalitet og let rengøring. Toppen er af rustfrit stål, og sikrer, at maden får en perfekt stegeskorpe, ligesom, at panden kan tåle brug af metalredskaber. I denne pande får du altså det bedste fra to verdener. Non stick-funktionaliteten og holdbarhede fra en professionel og solid støbejernspande.

Kan tåle hård brug

Onyx stegepanden kan tåle lidt af hvert. Den er stærk og solid, og selvom du bruger metalredskaber på panden, så tager den ikke skade. Samtidig kan denne stegepande sagtens tåle en masse gange i opvaskemaskinen, og dermed er den lettere for dig at gøre ren, da du kan lade maskinen gøre arbejdet.

På grund af pandens solide udformning, kan den også tåle en tur i ovnen ved hele 260 grader uden at blive beskadiget. Ligesom når du rengør en støbejernspande, kan den smarte stegepande fra ONYX ligeledes tåle, at du bruger en stålsvamp til rengøring. Det er altså kort sagt en funktionel og solid pande, og netop derfor er den blandt de bedste på markedet ifølge vores eksperter.

2. Onyx sauterpande

Denne smarte sauterpande har de samme egenskaber som den førnævnte pande fra ONYX, men derudover har den andre gode funktioner, som gør den velegnet til simmerretter og til at sauterer grøntsager mm.

Fakta om stegepanden

 • Smarte høje sider
 • Non stick-teknologi i verdensklasse
 • Smart sammensætning af metaller
 • Virker til alle typer varmekilder
 • Kan tåle at komme i ovnen ved op til 260 grader
 • Du må gerne vaske den i opvaskemaskinen

[eksempel på indsættelse af affiliate links shortcode]:

Den smarte hybrid-teknologi

ONYX er anerkendt for deres smarte hybrid-teknologi, som gør, at du som bruger får de gode egenskaber fra en non stick pande og fra en støbejernspande. Denne fine sauterpande, med høje kanter, som giver dig mulighed for at lave lidt af hvert, kan tåle det meste.

Sauterpanden fra onyx cookware test er lavet i et materiale, som gør, at den kan tåle brug af metalredskaber, opvask, brug af stålsvamp og lignende. Kort sagt behøver du altså ikke at være sart over denne pande. Den smarte sammensætning af magnetisk stål, aluminium og rustfrit stål, gør, at denne pande kan bruges på alle typer af varmekilder. Samtidig fordeles varmen godt, og den er slidstærk, præcis som en god gammeldags støbejernspande. Den smarte belægning af non-stick-teknologi, gør, at kød og andre ting slipper panden let, så du ikke skal bekymre dig omkring, at maden brænder fast. Samtidig giver det rustfrie stål din mad en lækker stegeskorpe og du kan let stege maden gylden og flot.

Det bedste fra to verdener

ONYX har lavet deres pander med toppe og dale, som gør, at du får det bedste fra to verdener. I dalene er non stick-belægningen, mens toppene har det solide fra støbejernspander i form at rustfrit stål. Er du på jagt efter en solid sauterpande, som kan bruges til lidt af hvert, så er denne sauterpande fra ONYX uden tvivl et af de allerbedste bud på markedet.

3. Greenpan Barcelona Stegepande

En stegepande med en lang levetid i særdeles topkvalitet, god størrelse og praktisk udformning. Denne pande kan bruges på alle varmekilder, og du behøver derfor ikke bekymre dig omkring, om den kan bruges hjemme hos dig. Panden fås i flere størrelser, men her har vi præsenteret GreenPan Barcelona stegepanden på 28 cm, som giver dig masser af plads til at udfolde dine kulinariske evner i et køkken.

Fakta om GreenPan Barcelona

Denne pande er virkelig funktion, men måske knap så slidstærk som førnævnte. Dermed ikke sagt, at den ikke har en lang levetid, for hvis du ellers tænker dig om, kan denne pande holde i årevis.

[eksempel på indsættelse af affiliate links shortcode]:

 • Lavet i rustfrit stål
 • Effektiv stegepande med non stick-teknologi
 • Giver en jævn varmefordeling
 • Unik induktionsteknik, som kan bruges på alle varmekilder
 • Fås i forskellige størrelser

Lækker stegepande i godt materiale

Barcelona-stegepanden fra GreenPan er supersmart og har en særdeles lang levetid, hvis du passer på den. Den er lavet i et godt og solidt materiale, og hvis du ellers tænker dig om med brug af redskaber og rengøringsmidler, så vil du have en pande i mange år. Panden har en praktisk non stick-belægning, som gør, at maden ikke sætter sig fat. Panden virker på alle varmekilder, herunder også induktion og gas, så den er særdeles alsidig. Håndtaget er udført i rustfrit stål, som giver et behageligt greb og sikrer en god anvendelse af panden.

Bunden i denne stegepande er tyk og smedet, og det sikrer en virkelig god og jævn varmefordeling, som gør, at det er lettere at tilberede maden godt. Stegepandens bund buer, således at fedtet løber ud til kanten, når den anvendes. Det betyder blandt andet, at du slipper for at koge din bøf i fedtet, men i stedet er sikker på, at den steget og får en lækker stegeskorpe.

Stegepande i stilrent design

Den lækre pande fra GreenPan, som fås i forskellige størrelser, kommer i et rigtig flot design. Designet er stilrent og kan passe ind i de fleste køkkener. Den gør ikke det store væsen af sig, men man skal ikke undervurdere dens enkelthed. Dens egenskaber er rigtig gode og de fleste vil med sikkerhed blive rigtig glade for at have denne pande i deres sortiment af køkkenredskaber. Prisen på panden er også særdeles overkommelig. Her har du virkelig mulighed for at få en pande i høj kvalitet til en fornuftig pris.

Pas på din stegepande

Uanset om det er Barcelona-stegepanden fra GreenPan eller en anden stegepande, så anbefales det altid, at man passer godt på sin pande. Det gør man blandt andet ved at tænke over hvilke redskaber man bruger på panden. Derudover er det altid en god idé at vaske stegepander op i hånden, også selvom det er oplyst, at de kan tåle maskinvask. Netop ved Barcelona-stegepanden fra GreenPan anbefales det, at man udelukkende vasker den op i hånden, da det vil forlænge dens levetid markant.

4. Fiskars All Steel

Prisvindende stegepande med mange gode funktioner, som kan bruges i ethvert køkken. Denne flotte stegepande fra Fiskars i stål vil uden tvivl passe godt ind i dit køkken. Her præsenterer vi stegepanden med en diameter på 28 centimer, men den fås også i mindre størrelse.

 • Stegepanden giver en perfekt stegeoverflade
 • Passer til alle komfurer, inklusive induktion og gas
 • God Ceratec keramiskk belægning
 • Funktionel og flot

[eksempel på indsættelse af affiliate links shortcode]:

Den populære All Steel-stegepande fra Fiskars

Panden fra Fiskars er den samme som den populære Hackmans stegepande All Steel, og er en lækker stegepande, der har keramisk belægning. Den har gode egenskaber og en særdeles god holdbarhed. På grund af den nyere keramiske teknologi med Ceratec-belægning tåler denne stegepande særdeles høj varme, og væsentligt mere end de fleste andre stegepander med keramisk belægning. Samtidig giver Ceratec-belægningens gode varmeledning en jævn og flot stegeflade, som sikrer den bedst mulige smagsoplevelse.

Gode råd til All Steel-stegepanden

Hvis du gerne vil behandle din stegepande bedst muligt, så er der nogle simple ting, du kan gøre. Først og fremmest, så bør du altid vaske stegepanden inden du bruger den allerførste gang. Dernæst, så bør man altid rengøre panden så snart man er færdig med at bruge den. Denne stegepande bedst i test kan godt tåle at komme i opvaskemaskinen, men det anbefales dog, at du vasker den op i hånden. På den måde vil din stegepande holde længere.

Inden du begynder stegningen på din Fiskars All Steel-stegepande, så er det en god idé at lægge en smule fedt på panden. Det kan både være smør eller olie, og alternativt en lille smule vandt. Ved at gøre dette, kan du se hvornår panden er tilpas varm. Det er den enten når vandet er fordampet eller når fedtet har fået en gylden farve. Herefter er den klar til at stege dit kød eller andet, så det får en lækker stegeskorpe. Denne stege holder rigtig godt på varmen, og derfor bør man skrue en anelse ned for temperaturen, når først panden er varm.

5. Meyer Earth Plan

Stegepanden med låg fra Meyer er rigtig godt, hvis du gerne vil sikre hurtig og effektiv madlavning. Denne pande har en optimeret ydeevne og minimeret miljøpåvirkning, og ved at holde på varmen med låget, kan du skåne miljøet mest muligt med Earth Plan-panden fra Meyer.

 • Lavet af genanvendeligt aluminium
 • Udstyret med non stick belægning, der sikrer, at maden ikke sætter sig fast
 • Har et praktisk låg, der kan holde på varmen
 • Produceret med omtanke for miljøet

[eksempel på indsættelse af affiliate links shortcode]:

Den banebrydende serie af stegepander fra Meyer er designet til at optimere ydeevnen af panden, således at man skåner miljøet. Panden er lavet med fokus på at minimere miljøpåvirkningen, og er produceret på en energieffektiv måde ved hjælp af 88 procent mindre CO2-udledning.

Stegepande med smart design

Earth Plan-stegepanden fra Meyer er udstyret med en keramisk non stick-belægning, som gør, at maden ikke brænder fast på panden. Samtidig er belægning giftfri og effektiv. Denne pande er fremstillet af aluminium, som er genanvendt og genanvendeligt. Denne stegepande virker også på induktionskomfurer, og kan derfor bruges i de fleste køkkener.

Stegepandens ergonomiske håndtag gør, at den er let at håndtere og behagelig at holde ved. Designet af panden er superflot, og så medfølger der et låg, som gør, at man kan holde på varmen og mindske tilberedningstiden. Stegepanden er lavet i et stilrent gråt design, og låget er af glas, så man let kan følge med i maden, som er under låget på stegepanden.

Kan rengøres i opvaskemaskinen

Selvom man altid anbefaler at vaske stegepander op i hånden, så kan flere stegepander godt tåle at komme i opvaskemaskinen. Earth Plan-panden fra Meyer er en af de pander, som bedre kan tåle vask i opvaskemaskinen end andre pander på markedet. Du behøver altså ikke altid at bruge lang tid på at vaske din pande på i hånden. Du kan i stedet lade opvaskemaskine klare ærterne for dig. Denne stegepande fra Meyer vil uden tvivl gøre sig godt i dit køkken, da den kan bruges til mange formål, både med og uden låg.

Disse parametre er relevante ved køb af den bedste stegepande

Materialet

Først og fremmest så kan man få stegepander i forskelligt materiale. Det er ikke lige meget hvad materiale, stegepanden er lavet af, hvor de forskellige typer har forskellige fordele og ulemper. Derfor bør man altid gennemtænke hvilken stegepande, man har brug for. Er det en støbejernspande, som virkelig kan blive varm eller en stegepande med teflon, som er let at få æg og pandekager til at slippe? Materialet har betydning, både for egenskaberne, for udseendet og håndteringen af stegepanden.

Størrelsen

En anden ting er størrelsen. Er det en mindre stegepande, en lille stegepande eller en stor stegepande, som du er på udkig efter? Du bør overveje hvad det er, du skal bruge stegepanden til. Størrelserne på de mange stegepander på markedet varierer rigtig meget. En mindre pande bliver hurtigere varm og er let at håndtere, mens en større pande kan rumme en stor mængde mad. En stor stegepande er i hovedregel tungere, og derfor kan den også være sværere at håndtere. Derfor kan det også være en god idé at have både en lille og en stor stegepande, så man har en til forskellige formål.

Features

En stegepande er umiddelbart en stegepande, men der er dog forskel. For selvom de fleste stegepander minder meget om hinanden og har det samme formål, så er der dog en enkelt feauteres, som er god at have. Stegepander med non stick-funktion er geniale, for her undgår man, at maden klæber sig fast på panden. Du kender formodentligt stegepanderne med teflonbelægning, og det er netop denne slag og stegepander med samme funktion, som gør, at maden ikke brænder fast på stegepanden.

Rengøring

Hvordan vil du gerne vaske din stegepande? Rengøring af stegepander er et omdiskuteret emne, for skal de i opvasken eller skal de vaskes op i hånden? Alle stegepander har klart bedst af en opvask i hånden, men hvis du gerne vil kunne sætte den i opvaskeren, så vælg en stegepande, som kan tåle at komme i opvaskeren. I forhold til lettere rengøring, så er en stegepande med non stick belægning også langt lettere at rengøre end en stegepande af støbejern, hvor maden let brænder fast.

Prisen

Der findes som sagt virkelig mange stegepander på markedet, og derfor kan man også få stegepander i de fleste prisklasser. Kvalitet og pris hænger som hovedregel sammen, men man kan sagtens finde gode pander ti/l en skarp pris, særligt hvis man finder en stegepande på tilbud. Det er altså ikke nødvendigvis den dyreste pande, der er den bedste. Når du skal købe en stegepande, så beslut dig for hvad dit budget er. Så kan du nøjes med at lede efter stegepander indenfor den prisklasse.

Varmekilden

Ikke alle pander kan bruges til alle varmekilder, og derfor skal man være opmærksom på, om stegepanden er egnet til induktion eller eksempelvis et gaskomfur. Det er vigtigt, at du vælger en pande, som passer til den type varmekilde, du har. Et induktionskomfur er et af de typer, hvor man skal være særligt opmærksom. Induktion kan nemlig kun fungere med pander, som er magnetiske og beregnet til et induktionskomfur.

Gør nemt din stegepande som ny igen

Når du har købt den bedste stegepande, så kan der være voldsomt irriterende, at den efter brug ligner en 10 år gammel stegepande.
Derfor stilles der tit spørgsmål til, hvilken metode der er den bedste og mest korrekte, når du skal gøre din stegepande ren og pæn igen.

Det er yderst fristende, at smide din onyx stegepande i opvaskemaskinen, det er dog langt fra alle pander, der kan tåle sådan en tur. Og det vil derfor hurtigt reducere stegepandens levetid.

Så for at undgå misforståelser, vil vi her komme med en nem og effektiv metode til, at både forlænge pandens levetid og samtidig få den til at funkle som en ny.

Først skal du være sikker på, hvilken type stegepande du har. Den første guide vi henviser til, er beregnet til de pander med en keramisk belægning:

 1. Fyld cirka 1/3 af panden med vand, hvorefter du tilsætter 2-3 spiseskefulde vaskepulver – en vasketabs kan også bruges. Fordel vaskepulveret i panden.
 2. Vandet (med vaskepulver) bringes i kog.
 3. Når vandet har kogt et par minutter, så slukker du blusset og lander stegepanden og indhold stå natten over.
 4. Dagen efter kan du nemt vaske panden ren på hel almindelig vis.

Denne metode kan fjerne selv det værste skidt, også selvom du har brændt kød, sovs eller noget helt tredje på.

Har du derimod en støbejernspande, så må du endelig ikke bruge overnævnte metode. Dog skal du være opmærksom på, at der er støbejernspander med og uden emalje. Dem uden tåler ikke ret godt sæbe!

Så derfor skal vi bruge en anden fremgangsmåde til dem uden emalje.

Til støbejernspander, du ikke længere kan få ordentlig rene, der anbefaler vi denne guide:

 1. Vand i panden og over blusset igen.
 2. Tilsæt 1-2 spiseskefuld grov salt.
 3. Prøv med en blød børste eller svamp, at fjerne hårdtbrændte madrester.

Husk at tørre panden godt af, da selv den mindste dråbe vand kan danne rust. Efter sådan en rengøring, så er det altid godt at påføre din støbejernspande madolie.

Hvis disse 2 guider ikke fjerner alt snavs og brændte madrester fra panderne, så må du give dem en omgang mere.

Ting du IKKE må gøre ved din stegepande

Uanset om du har dyre eller billige onyx stegepande, så er der ikke nogen af dem, der har godt af, at komme under den kolde hane, imens de stadig er varme efter endt madlavning.

Mange sætter panden i vasken, for så er der ryddet op og så kan det lige stå lidt i blød imens vi spiser. Kommer der bare en smule vand på den, så kommer den sydende lyd. Den lyd er beviset på, at der er en reaktion i gang, som ikke skal være der. Stegepanden får ganske enkelt et termisk chok.

Et termisk chok kan nemmest forklares således. At metal der varmes op, det udvider sig en smule, og når det bliver koldt, så trækker det sig en smule sammen. Hvis dette skift sker for hurtigt, så er der en risiko for, at metallerne vrider sig, hvilket for dig vil resultere i en skæv stegepande.

Største delen af alle stegepander består af flere lag metal og muligvis også forskellige metaller. Belægningerne er også forskellige på panderne, og alle disse metaller og elementer udvider sig ganske lidt og trækker selvfølgelig også sammen igen. Det sker ved forskellige temperaturer, så for at formindske risikoen for skævvridning, så lad panden stå og køle af i et naturligt tempo.

Det er kun ved de store og hurtige temperaturforskelle dette problem opstår. Så hvis panden skal skylles af eller sættes i blød med det samme, så er det yderst vigtigt, at det vand du bruger er meget meget varmt.

En stegepande der er skæv, kan give op til flere udfordringer, når du bruger den. For det første kan der ikke skabes kontakt mellem pande og kogepladen eller den keramiske overflade. Det gør at panden ikke får den samme temperatur og derved ikke steger f.eks. bøfferne ens.

Er panden bare en smule skæv, så vil den olie eller det fedtstof du påfører panden, heller ikke fordele sig ens. Du risikerer derfor at tørstege måske i hele den ene side.

Har belægningen på panden taget skade, enten fordi den har vredet sig, eller fordi du har brugt det forkerte værktøj deri, så bør du straks udskifte din pande. Keramisk eller non-stik belægning i maden smager ikke godt og så er det faktisk også meget usundt og skadeligt for os.

Findes der sunde stegepander?

Det er et spørgsmål der har floreret længe. Det er faktisk også et spørgsmål der er svært at svare direkte på, da der er forskel på, hvad folk generelt mener er sundt.

Førhen var der stegepander, der havde en belægning, der var lavet med nogle skadelige kemikalier. Men de stegepander sælges selvfølgelig ikke længere. I hvert fald ikke hos registrerede forhandler.

Dog skal det nævnes, at stort set alle pander kommer med en eller anden form for belægning, der indeholder en form for kemikali. Dette er dog ikke skadeligt, så længe overfladen i panden er intakt.

Du skal som tidligere nævnt ikke benytte dig af stegepander med en ødelagt eller revnet overflade!

Dette var en form for ”sund stegepande”. Den anden og den de fleste måske tænker på, når de efterspørge en sundere stegepande, er en pande der steger godt, uden at du skal anvende særlig meget fedtstof. Det må være det bedste bud på en sund stegepande.

Udnyt de bedste tilbud

Der er stor forskel på kvaliteten af de forskellige bedste stegepander på det danske marked. Det er der også på priserne.
De allerbedste koster også mere, men de steger og fordelen varmen bedre, og så holder de også i længere tid. Vil til enhver tid anbefale dem i bedste kvalitet, da det gør madlavningen både nemmere og bedre.

Når dette er nævnt, så ved vi også, at nogle folk nærmest nægter eller ikke har råd til at købe de dyreste stegepander. Derfor kan det i høj grad anbefales, at finde din næste gode stegepande på tilbud.

Skal du ikke have ny stegepande her og nu, så overvej hvilken du vil have næste gang, for den du vil have kommer helt sikkert på tilbud. Og der kan altså være flere hundrede kroner at spare, når du finder det rigtige tilbud eller der dukker en rabatkode op, til et af de steder der fører din næste stegepande.

Måske rabatten bliver så stor, at du nu kan og vil købe den du mest ønsker dig.

Køb online og spar penge

I langt de fleste tilfælde, så er der penge at spare ved at foretage dine indkøb online, frem for i de fysiske butikker.

Varen du er på jagt efter (i dette tilfælde en stegepande), er jo den samme uanset om du køber den online eller hos den lokale isenkræmmer.

Fordelen hos dig ved onlinehandel er, at konkurrencen er langt større, hvilket typisk sikrer dig en lavere pris. For i princippet er det for dig underordnet om varen leveres af butik A, B eller C.

Du går efter den korrekte vare, til den lavest mulige pris. De fysiske butikker placeres sig oftest i de områder, hvor der er færrest konkurrenter. Det er med de nemmere kan holde priserne, som de ønsker det.

Onlinebutikkerne kan også nemmere holde omkostningerne nede, da de ikke er afhængige af flotte butikker på dyre adresser. Dette kan igen skære nogle procenter af den pris, som de skal ud og konkurrere på. Som køber er du stadig dækket af købeloven uanset om du handler det ene eller det andet sted.

Hos os bestræber vi os klart nok på, at videregive de korrekte oplysninger m.h.t. guider, gode råd, tips osv. Vi benytter os derfor også kun kilder, som vi selv vurderer til at være korrekte og troværdige. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle fejlagtige eller mangelfulde vurderinger og oplysninger.