Jagten på rav er både spændende og sjov, og med den bedste ravlygte i hånden bliver det lidt nemmere at finde de smukke ravstykker, når du er på tur.

Vi har samlet fire gode bud på ravlygter, som uden tvivl kan hjælpe dig i din jagt på rav. Se de fire ravlygter nedenfor.

Vores fire bud på de bedste ravlygter i 2023

Amber Impact II ravlygte – Pro Kit 2 – bedst til prisen

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 235
Amber Impact II ravlygte - Pro Kit
Amber Impact II ravlygte - Pro Kit med 4 kanals lader og 3 EagTac 18650 batterier   Nøglespecifikationer:   65 Watt power fordelt på 6 stærke Souel UV Led 5 lysstyrkeniveauer (NYT) Justering af lysstyrke med knap (NYT) Lyskast på optil 50 meter og b
Pris fra 1.595

Dette ravlygte sæt er virkelig godt, og du får høj kvalitet til en fair pris.

Amber Impact Pro Kit er den ultimative ravlygte, hvor du får alt det, som du skal bruge i en pakke.

Denne ravlygte er det oplagte valg for professionelle eller seriøse ravjægere, som vil være sikker på, at de har en virkelig god ravlygte med sig på ravjagt.

Sættet indeholder alt det du skal bruge på din ravjagt.

Det specialfremstillede reaktorhus gør det lettere for dig at finde rav i mørket, og samtidig er denne ravlygte nem at betjene.

Med i dette ravsæt er først og fremmest selv ravlygten. Derudover får du briller, batterier, batteri oplader og det du ellers skal bruge for at holde din ravlygte kørende på din ravjagt.

Jeg bruger selv denne ravlygte til at finde rav med. Og jeg vil sige med 100% sikkerhed at dette er den bedste ravlygte der findes. I sæson 22/23 har jeg fundet over 750 gram rav på vest kysten.

Amber Ranger ravlygte – Kit – god begynder UV-lygte

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 210
Amber Ranger ravlygte - Kit
Ravlygte til den ambitiøse ravfinder - Amber Ranger Kit med batterier og lader   Nøglespecifikationer: Special udviklet Ravlygte 2 UV lysstyrker - 395nm Optil 80 timers brug Lyskast: ca. 30 meter 167 gr u batteri Innovativ reflektor hus 100% Van
Pris fra 995

Denne ravlygte er en rigtig god ravlygte at starte med. Den har en god kvalitet og er samtidig til en overkommelig pris, hvor de fleste kan være med.

Samtidig kan man udvikle sig med denne ravlygte, da man udmærket kan bruge den, selvom man bliver mere seriøs og ambitiøs i sin ravjagt.

Med til dette sæt følger batterier, lader til batterierne og selvfølgelig briller, som beskytter dine øjne fra lygtens lys.

Denne ravlygte er specialudviklet og perfekt til ravjagten. Den har to UV-lysstyrker som du kan indstille og så kan du bruge den i op til 80 timer.

Den kan kaste sit lys hele 30 meter, og den er hundredprocent vandtæt, og du kan derfor trygt have den med i vådt vejr og ved havets bølger.

Det innovative reflektorhus giver den bedste mulighed for at gå på jagt efter rav i alt slags vejr.

Amber Ranger ravlygten er et rigtig god valg for de fleste, og en særdeles god begynderlygte, som man sagtens kan bruge selvom man bliver mere ambitiøs med tiden.

Det er en god investering, hvis man vil have en sjov ravjagt med ordenligt udstyr, uden at bruge en formue på sin ravlygte.

Amber Light – Ravlygte familiesæt – godt familie begyndersæt

GRATIS FRAGT
Amber Light - Ravlygte familiesæt Udsolgt
Sættet inkluderer 3 lygter: Amber Light Starter 1
Pris fra 699

Dette sæt af ravlygter er helt perfekt hvis man er flere der gerne vil tage på ravjagt sammen.

Det kan være, at du og din ven eller, at din familie og dig gerne vil tage ud og lede efter de smukke ravstykker sammen.

Dette sæt inkluderer tre ravlygter i forskellige størrelse, og det er derfor helt ideelt til en familie. Det kan bruges af alle aldre, og de tre ravlygter har forskellige størrelser.

De tre forskellige ravlygter, som man får i dette sæt, har forskellige styrker og størrelser.

Den ene er en Amber Light Starter ravlygte, som har 12 UV-dioder.

Den anden er Amber Light Original ravlygten, som har 51 UV-dioder. Den sidste af lygterne i dette sæt, er den største.

Det er Amber Light Extensive, som har hele 100 UV-dioder. Den giver det største lysfang og en større lyskegle end de to mindre ravlygter.

Det er dog smart at have ravlygter i forskellige størrelser, og samtidig kan den mindste ravlygte være mere overskueligt for et mindre barn, og dermed gøre det sjovere for dine børn at tage med dig på ravjagt.

Prisen på dette sæt af ravlygter er meget overkommelig, og man får tre fine ravlygter til en skarp pris, hvis man vælger dette sæt.

Amber Moon Pro 42W – Den bedste lygte hvis man vil finde meget rav

GRATIS FRAGT
Amber Moon Pro 42W
Specifikationer: * 6x5W UV LED baseret på seneste
Pris fra 1.499

Denne ravlygte er i en lidt højere prisklasse end de førnævnte Amber ravlygter, som købes som et sæt, men det er også en særdeles god ravlygte.

Den er blandt de mest populære ravlygter på markedet, og det er der flere gode grunde til.

Denne ravlygte har f.eks. en smart slide funktion, som medvirker til, at man let kan regulere lysstyrken. Denne ravlugte leveres med batterier og briller, som beskytter mod UV-lyset.

Denne ravlygte kommer med 5x5W UV-led-dioder, som er udviklet ud fra den nyeste UV-chip-teknologi, og derfor i særdeles høj kvalitet. Farven og styrken på UV-lyset er 395nm-410nnm ultraviolet.

En anden ting, som er særdeles smart ved denne ravlygte, er at den er vandtæt og tåler en grundig skylning.

Det betyder, at du kan skylle den grundigt i ferskvand, når du har brug den i saltvand.

Ved at sørge for at gøre den grundig ren, forlænger du levetiden, da salt vil tære på lygten. Denne ravlygte kan holde strøm i minimum to timer på KeepPower batterierne, som følger med.

Denne ravlygte er ideel til de fleste ravjægere, da den lyser godt op i mørket. Og har en bred lyskegle, som gør det nemmere at finde større mængder rav på en bredere spor, uden at skulle gå frem og tilbage.

Du har altså rig mulighed for at gå på en god ravjagt med denne kvalitets ravlygte.

Hvorfor skal jeg bruge en ravlygte til at finde rav?

Når du vælger at bruge den bedste ravlygte, når du går på ravjagt, er der større chance for at finde det rav, som du så gerne vil.

Det smarte ved en ravlygte er, at den reflekterer lyset i ravet, og dermed gør, at du lettere kan få øje på ravet.

En af de ting du skal være opmærksom på, når du går på jagt med en ravlygte er, at det er en god idé at have ravbriller på, da dine øjne hurtigt kan blive trætte af lyset fra ravlygten.

Er UV-lyset farlig for øjnene?

Det lys som ravlygten afgiver, er UV-lys, som er det samme som vi kender fra solens stråler.

Lyset er altså ikke direkte farligt, men ligesom solens stråler, kan større mængde give skader på øjnene. Derfor bør man altid benytte ravbriller, når man går på ravjagt med en ravlygte.

På den måde beskytter man øjnene mod den UV-bølgelængde, som kan være skadelig for øjnene. Det er vigtigt, at man beskytter øjnene, for at undgå skader på sigt.

Det betyder kort sagt, at ravlygtens lyv er farligt for øjnene i længden, og derfor bør man beskytte sig fra start med beskyttelses briller.

Er du i tvivl, kan du læse mere om UV lys hos Louis Nielsen her

Hvordan virker en ravlygte?

De bedste ravlygter virker ved, at den lyser ravet op og på den måde hjælper dig med lettere at finde rav i mørket.

Du bruger altså i høj grad en ravlygte på samme måde som du bruger en almindelig lommelygte, men forskellen er, at ravlygten lyser ravet op på en bestemt måde, som gør det lettere at skelne rav fra f.eks. andre sten og muslingeskaller.

En ravlygte er altså rigtig smart, hvis man gerne vil have en større chance for at finde den rav, som man søger.

Mange siger, at rav lyser i mørket, men det er faktisk ikke korrekt. Det er en refleksion, som ravlygten skaber på ravets overflade, der gør, at det ligner at ravet lyser op i vandet eller på sandstranden.

Hvordan lyser ravet op?

Ravet lyser op med en refleksion, når man rammer det med ravlygtens lyskegle.

Ravlygten får dog også andre ting til at lyse op, og derfor kan det være en god idé at vide hvilken nuance er refleksion, som rav giver modsat andre genstande, der også kan lyse op.

Nedenfor har vi samlet en oversigt over, hvilke ting der lyser op i bestemte farver, hvor enkelte ting lyser op i samme nuance som rav.

Det er derfor ikke sikkert, at det er rav, som man finder, fordi man får den farve refleksion.

Reflekterer i gule nuancer:
• Rav
• Nogle plastictyper
• Mindre larver
• Cigaretskod
• Byggeskum

Reflekterer i violette/lilla nuancer:
• Nogle konkylier
• Nogle muslingeskaller
• Nogle plastictyper

Reflekterer i røde nuancer:
• Nogle muslingeskaller
• Nogle sten
• Nogle slags tang

Reflekterer i orange nuancer:
• Nogle søpindsvin
• Nogle slags tang
• Vættelys

Der er altså flere andre ting, som lyser op når man lyser på det med en ravlygte, men hvis man holder øjnene på de gule nuancer, undgår man at skulle undersøge alle ting på stranden desperat.

En ravlygte gør det altså meget nemmere at adskille rav fra andre genstande.

Hvad bruges en ravkese til? (en ravkese bruges til at samlet rav op ude i vandet)

En ravkese er et redskab, som rigtig mange ravjægere er rigtig glade for at bruge.

Faktisk er en Ravkese et ganske simpelt redskab, som i sin enkelthed er en si med et kosteskaft monteres.

Denne kan bruges til at fiske ravet op af vandet, så man ikke skal have fingrene i det kolde vand.

Mange ravkeser har en krag i den modsatte ende af sien, og på den måde kan den også bruges til at vende tang og lignende, og dermed gøre ravjagten lettere og sjovere.

En ravkese kan bruges sammen med en ravlygte, og dermed gøre din ravjagt lettere.

En ravkese kan samtidig aflaste din ryg, da den også gør sådan, at du ikke behøver at dukke dig ned hver eneste gang, du opdager noget, som du vil undersøge for om det er rav.

Der er netop derfor rigtig mange ravlægere, der slet ikke kan undvære deres ravkese, som gør deres liv som ravjægere meget nemmere.

Der findes mange forskellige ravkeser, og det er derfor op til den enkelte ravjæger at vurdere hvilken type ravkese, som man bedst kan lide.

Det kan være, at man gerne vil have en ravkese, som er let og dermed mindre tung at børe rundt på, og så kan du få ravkeserne i forskellige størrelser, og med forskellige finheder i nettene.

Køb en orginal Ravkese hos ravkese.dk

Hvordan ved jeg det er rav, jeg har fundet?

Der er forskellige måder at teste, at det rent faktisk er rav, som du har vundet, men først er det godt at vide, hvad rav egentligt er.

Rav er forstenet harpiks fra nåle- og løvtræer, som dryppede ned i skovbunden for mange, mange millioner af år siden.

Her blev det transporteret rundt af havet og isen fra istiden, og i dag findes der mange forskellige typer rav, som er blevet formet gennem de mange år.

Rav findes normalt i en klar, gullig og rødlig brun farve, men man kan også få rav med et hvidt, et blåt, et lilla eller et grønt skær.

Lære hvordan du finder rav sammen med Rav-Anders

Hvis du gerne vil vide om det er rav med det samme, så kan du mærke det ved, at det er lettere end sten og har en hul klang.

Det kan du blandt andet teste ved at slå det stille mod dine tænder.

En anden måde at teste, om det rent faktisk er rav, som du har fundet, er ved at tage ravet ned i et glas saltvand.

Her opløser du 16 gram salt pr. deciliter vand, og så lægger du ravet i vandet.

Hvis det synker, er det en sten, men hvis det flyder, er det med stor sandsynlighed rav, som du har fundet.

En anden måde, hvorpå du kan teste om det er rav, er ved at fremkalde duften. Ved at gnide ravet, så det bliver varmet op, burde du kunne lugte den karakteristiske lugt af harpiks eller fyrrenåle.

Man kan også dufte det i forbindelse med slibning af ravet.

Hvornår skal jeg lede efter rav?

Man kan finde rav på alle tidspunkter, men der er nogle tidspunkter der er væsentligt bedre end andre.

Når det har stormet skyller der spændende ting ind på stranden, og det kan derfor være oplagt at gå på ravjagt umiddelbart efter stormvejr.

Her er der gode chancer for, at der er blæst rav ind mod kysten.

Hvis man tænker over, hvilken årstid der er bedst at lede efter rav, så er det klart om vinteren.

Det er her, at de fleste ravfund gøres, og det skyldes, at der er mere opdrift i vandet, når havet er koldt.

Samtidig er der færre mennesker på stranden om vinteren, og dermed færre personer til at finde det rav der skyller op.

Når du leder efter rav, er det en god idé at gøre som mågerne.

Hvis man søger mellem tang og skaller, er der større chance for, at man finder rav.

 

7 hurtig råd til ravjagten

 • Find ravet bedre med en ravlygte

  Ravlygter er blevet designet til lettere at kunne se rav på længere afstande.
  Da ravet blev dannet, for mange millioner år siden, blev bitte små fluorescerende organismer indkapslet i ravet.
  Disse mikroorganismer lyser op når de rammer af ravlygtens UV lys. Og udsender gult lys når de rammes af UV lyset-
  Dermed er en ravlygte god til jagten da ingen andre sten lyser op på denne måde.
  Nu bliver det nemmere at opdage, hvor ravet gemmer sig blandt alt det andet opskyl på stranden.
  Når bruger ravlygter når der er mørkt er det tydeligt at finde ravet.
  Men være opmærksom på at også fosfor kan lyse op når det rammes af en rav lygte.
  sikkerheden, før du tager afsted.

God fornøjelse med ravjagten

Vi håber, at alt den information, som du har fået her på siden, kan hjælpe dig i din ravjagt.

Den bedste ravlygte er altid en stor hjælp på ravjagten, og der er som du kan se, mange forskellige gode muligheder, når det kommer til ravlygter. Vil du vide mere om ravlygter og ravjagt så kig forbi https://bedsteravlygte.dk/